Rareș Bogdan, verdict-ȘOC: România nu mai rezistă până în 2020! Dragnea trebuie îndepărtat!

Rareș Bogdan, verdict-ȘOC: România nu mai rezistă până în 2020! Dragnea trebuie îndepărtat!

Rareș Bogdan, verdict-șoc: România nu mai rezistă până în 2020! Dragnea trebuie îndepărtat!
Vineri, 21 august, a avut loc Comitetul Executiv al PSD în care Liviu Dragnea a primit un vot de încredere din partea formațiunii social-democrat, totul ca urmare a apariției unui considerabil grup de disidenți care i-au cerut printr-o scrisoare demisia din fruntea partidului.

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat luni pe analistul politic Rareș Bogdan pentru a-l întreba dacă toată această dispută internă din cadrul PSD va fi capitalizată electoral de opoziție.

Astfel, în viziunea jurnalistului situația este clar oportună pentru ca opoziția să câștige imagologic, „fiecare zi a lui Liviu Dagnea la conducerea PSD însemnând moartea Partidului Social Democrat”, dar din păcate tot tabloul acesta politic tensionat reprezintă un „pericol mortal pentru România” și nu doar pentru formațiunea politică social-democrată:  „întrebarea mea și singura mea dilemă este cât mai rezistă România cu această guvernare coordonată de Liviu Dragnea pentru că situația devine alarmantă”.

Rareș Bogdan face o trecere în revistă referitor la ceea ce a însemnat guvernarea Dragnea pentru România: „faptul că s-au oprit achiziții de companii, faptul că s-au oprit investiții străine în România, faptul că acea cotă de stabilitate și încredere a economiei Românești a scăzut dramatic, faptul că nu avem niciun kilometru de autostradă făcut, nu avem investiții majore în domeniul insfrastructurii, nu avem investiții majore în domeniul sănătății sau al învățământului și România este căzută practic de pe harta investițiilor europene este cu adevărat extrem, extrem de grav și de aceea Liviu Dragnea ar trebui să fie îndepărtat”.

„Da. Este perfect ceea ce s-a întâmplat pentru opoziție și pentru Klaus Iohannis. Fiecare zi a lui Liviu Dagnea la conducerea PSD înseamnă moartea Partidului Social Democrat. Pentru PSD, Liviu Dragnea este o piatră de moară, dar din păcate este un pericol mortal și pentru România nu doar pentru PSD. Faptul că este doar pentru PSD nu contează așa de mult, dar faptul că este pentru România este un risc major. Cu toate acestea, strict cinic, opoziția nu putea să își dorească ceva mai bun, Președintele Iohannis nu putea să își dorească ceva mai bun. Cu cât stă Liviu Dragnea mai mult la conducerea PSD, cu atât scade șansa ca PSD să câștige alegerile prezidențiale și să câștige alegerile parlamentare de peste doi ani, respectiv alegerile europarlamentare. Așadar, păstrarea lui Liviu Dragnea la conducerea PSD este benefică pentru opoziție în contextul în care are o cotă de încredere de 4%, cea mai mică cotă de încredere a unui lider de partid politic de după ’89, partid politic parlamentar, niciun președinte de partid politic parlamentar neavând o cotă de încredere mai mică decât Liviu Dragnea. Este fără precedent. Faptul că Liviu Dragnea este practic paratrăsnet pentru tot ceea ce înseamnă nemulțumire populară la adresa guvernării este perfect pentru opoziție. 

Sper ca opoziția să aibă minte și să știe să capitalizeze acest lucru. Întrebarea mea și singura mea dilemă este cât mai rezistă România cu această guvernare coordonată de Liviu Dragnea pentru că situația devine alarmantă. În bătălia politică lucrurile nu sunt atât de grave, dar faptul că s-au oprit achiziții de companii, faptul că s-au oprit investiții străine în România, faptul că acea cotă de stabilitate și încredere a economiei Românești a scăzut dramatic, faptul că nu avem niciun kilometru de autostradă făcut, nu avem investiții majore în domeniul insfrastructurii, nu avem investiții majore în domeniul sănătății sau al învățământului și România este căzută practic de pe harta investițiilor europene este cu adevărat extrem, extrem de grav și de aceea Liviu Dragnea ar trebui să fie îndepărtat. Pe de altă parte, strict pentru liderii opoziției dacă se gândesc înainte de orice la partidele lor și la șansele partidelor lor, Liviu Dragnea este un cadou nesperat”, a declarat relizatorul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV.

Jurnalistul a fost întrebat de asemenea dacă mai rezistă România sub o astfel de guvernare până la viitoarele alegeri parlamentare, mai precis în anul 2020. Rareș Bogdan trage un semnal de alarmă și subliniază că România nu mai poate rezista în acest ritm și este necesar ca Dragnea să fie îndepărtat în următoarele luni de zile, iar România să înceapă să aibă un proiect serios economic prin care să profite de situația politică și economică din țări precum Turcia, Ucraina sau Ungaria.

„Nu. România nu rezistă. Liviu Dragnea trebuie îndepărtat în următoarele luni de zile pentru că nu are cum să reziste cuaceastă guvernare care este din păcate formată din prea mulți habarniști, prea mulți sfertodocți, prea mulți repetenți și corigenți. România nu are cum să o ducă așa pentru că ar avea nevoie de un proiect serios în care să se plaseze cu o economie stabilă într-o zonă care începe din Turcia, cu companiile străine și chiar cu acele companii turcești care nu intră pe politicile lui Erdogan sau ale fiului său, prin Ucraina unde pleacă marile companii germane, britanice, franțuzești din cauza instabilității politice și România ar putea să capitalizeze enorm din situația celor 2 țări. De asemenea, în Ungaria situația nu este deloc roz din cauza politicilor autoritare ale lui Viktor Orban. Din păcate România nu știe să capitalizeze aceste oportunități”, a adăugat analistul politic.

În contextul în care Rareș Bogdan a enumerat anumite țări în care există o situație politică delicată, aflată în sfera populismului, acesta a fost chestionat dacă este cumva și cazul Italiei sub Salvini. Jurnalistul a transmis că Italia are marele avantaj de a avea politicul desprins de economie în timp ce la noi, „imediat orice turbulență în zona politică influențează situația economică și lucul acesta este extrem, extrem de grav pentru o economie fragilă cum este cea a României care nu are nici măcar avantajul economiei poloneze sau a economiei cehești”.

„În Italia este puțin desprins politicul de economie. Este una din țările europene unde politicul este desprins de economie. Dacă economia ar fi influențată de politica care se face de zeci de ani în Italia, ar trebui să fie la nivelul Albaniei, dar economia Italiei este atât de puternică încât face față turbulențelor politice majore de tipul Salvini și de tip populist precum Movimento Cinque Stelle, iar înainte, de tipul Forza Italia. De aceea, Italia nu este atât de afectată pentru căeconomia Italiei cu tridentul format de economia Milano-Bologna-Torino este atât de puternică la nivelul economiei europene încât eu cred că fără să greșesc, că după Germania și Franța, economia Italiei este indiscutabil a treia economie a Europei. Cât despre clasa politică italiană este departe de cea germană și franceză. 

Problema la noi este că imediat orice turbulență în zona politică influențează situația economică și lucul acesta este extrem, extrem de grav pentru o economie fragilă cum este cea a României care nu are nici măcar avantajul economiei poloneze sau a economiei cehești. Este mult mai slabă economia României. Atunci sigur că sistemul bancar care trăiește exclusiv de pe urma relației speciale cu statul și nu mai este interesat să finanțeze afaceri, să finanțeze persoane fizice pentru că statul este cel mai bun client al sistemului bancar. Statul se împrumută la dobânzi mari și oferă garanții sporite. Lucrul acesta ar trebui analizat foarte serios. Sigur, este ok că ne uităm ce zice unul și ce zici altul, iar aici vreau să dau un exemplu: l-am auzit astăzi pe domnul Țuțuianu care pare desprins dintr-un film cu proști de la nivelul anilor ’90 și mai exact că dorește să se lupte cu mașinile de făcut bani de la sediul PNȚ, parafrazând sigur, și cu mișcarea #REZIST care vinde droguri, iar astfel constat astfel că totuși clasa politică din România este extrem de înapoiată, la nivelul anilor 90-92, fără o evoluție coerentă și serioasă.  M-am îngrozit sincer când l-am auzit pe domnul Țuțuianu. Părea unul dintre oamenii puțin mai deschiși la minte din PSD. Adică nu este domnul Mitică Buzatu. De la Mitică Buzatu sau Oprișan nu aștept mare lucru. Dânșii fac parte dintr-o altă generație și dintr-un alt mod de a face politică. Adrian Țuțuianu părea ceva mai deschis la minte. Omul se pare că este un bou sinistru. După declarația de astăzi nimic nu mă poate face să spun altceva decât că este un imbecil”, a conchis Rareș Bogdan pentru PSnews.ro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...