Rareș Bogdan, vești de la Bruxelles pentru fermierii români

Rareș Bogdan, vești de la Bruxelles pentru fermierii români

Rareș Bogdan, vești de la Bruxelles pentru fermierii români. 

„În această săptămână simplificăm Regulamentele europene privind sprijinul destinat fermierilor prin Politica Agricolă Comună. Vom vota în plenul Parlamentului European, în procedură de urgență, pentru ca țările să aibă voie să dea numeroase derogări - de pildă, fermierilor care nu și-au îndeplinit condițiile pentru finanțare din cauze obiective (exemplu: inundații, secetă). Cu alte cuvinte, protestele agricultorilor și presiunile puse de PPE, partid al fermierilor, asupra Comisiei Europene, în sensul de a nu distruge ceea ce avem pentru strategii nerealiste, au avut efect.
 
Totodată, fermierii care dețin sub 10 hectare (adică 65% dintre ei) vor fi scutiți de controalele pentru verificarea respectării condițiilor de finanțare și vor mai fi sancționați, dacă au explicații obiective. Birocrația se reduce semnificativ, ceea ce înseamnă că economiile realizate astfel vor putea fi redirecționate către schemele de sprijin.
 
Statele membre își vor putea adapta planurile strategice la nevoile fermierilor ținând cont de condițiile meteorologice și incertitudinile economice (război, costul vieții, fluxurile comerciale, inflație, piață). Flexibilitate apare și în privința problemelor de mediu: statele membre vor putea să decidă singure care este maniera cea mai eficientă de a proteja solul, pajiștile, terenuri deteriorate, dar nu în detrimentul unor habitate. Restricțiile privind aratul pot fi ridicate dacă se constată că, prin impunerea lor de către PAC, terenurile s-au degradat. …Sunt doar câteva exemple.”, a scris liderul PNL pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

5 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene