Rațiu, magistral cu Real Madrid, caz de Dosarele X: Detaliul bizar despre românul care a făcut meciul vieții

Rațiu, magistral cu Real Madrid, caz de Dosarele X: Detaliul bizar despre românul care a făcut meciul vieții

Penultimul meci din etapa a 12-a a campionatului spaniol a furnizat un rezultat la care foarte puțini oameni s-ar fi așteptat: Real Madrid – Rayo Vallecano, scor 0-0. Și care a trimis Girona, revelația acestei stagiuni, pe primul loc, după punctele pierdute de gruparea blanco.

Andrei Rațiu

Dincolo de aceste detalii, meciul de pe „Santiago Bernabéu“ l-a bucurat, cu siguranță, pe selecționerul Edward Iordănescu (45 de ani). Pentru că fix înaintea dublei cu Israel (18 noiembrie) și Elveția (21 noiembrie), Andrei Rațiu, integralist luna trecută în remiza cu Belarus (0-0), a făcut meciul vieții contra Realului. Fundașul dreapta l-a anihilat pe vedeta gazdelor, brazilianul Vinicius. De aici, și laudele ziarului „Marca“ la adresa internaționalului român. „Să debutezi în La Liga şi să-l ai în faţa ochilor pe Vinicius e o provocare uriaşă. Dar cum a rezolvat Raţiu problema e remarcabil! Fundaşul român a avut una dintre acele nopţi pe care o va păstra pentru totdeauna în memorie. A reuşit să-l blocheze pe brazilian, iar imaginea de ansamblu a fost sprintul câştigat împotriva lui Vinicius. Raţiu a fost cel mai rapid jucător din liga secundă sezonul trecut, la Huesca, iar acum şi-a dezlănţuit întregul potenţial pe Santiago Bernabeu“, au notat jurnaliștii spanioli, potrivit Orange Sport.

A jucat la națională fără niciun minut la echipa de club!

Dincolo de aceste laude, ceea ce surprinde la Rațiu (25 de ani) e că, în partida cu Realul, el a bifat doar a doua apariție pe teren, la Rayo Vallecano, în acest sezon! De altfel, luna trecută, când a fost convocat la echipa națională pentru dubla cu Belarus (0-0) și cu Andorra (4-0), el nu jucase niciun minut la Rayo Vallecano! Iar această situație critică s-a prelungit și după revenirea lui Rațiu de la lot. Pentru că, în continuare, el a rămas „lipit“ de banca de rezerve! Asta în condițiile în care Rayo Vallecano e o formație de mijlocul clasamentului în Spania, nicidecum o forță, ocupând doar locul 9 din 20 după 12 etape.

Până să facă meciul vieții în remiza cu Real Madrid, duminică, Rațiu mai bifase o singură partidă oficială la echipa de club în actuala stagiune. Miercurea trecută, în turul I al Cupei Spaniei, el a fost integralist în victoria cu Lugones, scor 6-0. Prestația de aici l-a propulsat apoi în echipa de start și pentru întâlnirea cu Real din campionat. Per total, Rațiu are 180 de minute pe teren și un gol în acest sezon, reușita sa venind în partida din cupă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat