RĂU am ajuns! Pandele/Firea, prima familie din România cu doi potențiali candidați pentru funcția de președinte

RĂU am ajuns! Pandele/Firea, prima familie din România cu doi potențiali candidați pentru funcția de președinte

RĂU am ajuns! Pandele/Firea, prima familie din România cu doi potențiali candidați pentru funcția de președinte.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, la „Marius Tucă Show”, că ar candida la alegerile prezidențiale dacă ar fi considerată o soluție optimă de către colegii din PSD, de către partenerul de coaliție ALDE, condus de Tăriceanu, dar și de către foștii colegi de la Pro România, transmite Europafm.ro. Pe de altă parte, Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari și soțul Gabrielei Firea, și-a anunțat încă din luna mai intenția de a candida independent la președinția România, precizând că Firea nu ar fi interesată de această funcție, scrie  G4Media.ro .

Florentin Pandele, pe data de 30 mai, la România TV: „Astăzi (joi, n.r) m-am hotărât, e Brâul Maicii Domnului în Voluntari, nu am făcut niciun plan (…) îmi anunț candidatura la președinția României ca independent. Voi candida independent. Gabi a spus de nenumărate ori că nu va candida. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, îmi doresc să trăiască într-o țară liberă, nu într-o țară care este instaurată teroarea”.

Gabriela Firea, pe 18 iulie la Marius Tucă Show: „Florentin vrea să candideze, dar depinde de ce fac eu. Vedem ce se întâmplă. Depinde de ce voi face eu în perioada următoare (…) Mă voi întâlni, în afară de activitatea la primărie, cu colegii mei, este normal să ne întâlnim să vorbim, să discutăm, îmi pasă, ne pasă, nu cred că trebuie să fim indiferenți la ceea ce se întâmplă în țară, sunt multe de făcut în țară și în București. Mă interesează și țara, sunt româncă, sunt cetățean român, sunt implicată în politică, ar fi anormal să nu mă intereseze ceea ce se întâmplă în țară. Avem viză în continuare pentru SUA, MCV, iată câte sunt de făcut și pentru țară”, a declarat Gabriela Firea, la „Marius Tucă Show”.

Întrebată în ce condiții ar candida la prezidențiale, Gabriela Firea a replicat: „În condițiile în care aș fi considerată de către colegii mei din PSD, de către partenerul nostru ALDE, de domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu, și de către foștii noștri colegi de la Pro România, de către domnul Victor Ponta, că aș fi cea mai bună soluție pentru zona de centru-stânga. Dacă ei, printr-o analiză nu de jocuri de culise și nu de sforării, ci lucid, conștient, asumat, vor face în perioada următoare această analiză, împreună, pentru a ne maximiza șansele, sunt și eu una dintre persoanele care poate să fie analizată, măsurată, nu știu, studiată și să se ia decizia cea mai bună. Că e vorba de mine, de domnul Tăriceanu, de doamna Dăncilă, de oricare alt coleg, eu nu am vrut să rămân în situația în care să mi se spună că sunt încremenită în proiect, că sunt un om politic mărginit, limitat chiar, că orgoliul meu este mult prea mare și mă conserv, îmi conserv procentajul de încredere după 3 ani de mandat. Așa am ajuns la această viziune”.
Edilul a reiterat ideea potrivit căreia candidatul PSD la alegerile prezidențiale trebuie să câștige alegerile prezidențiale.

„Avem prima șansă în această formulă. După mandatul domnului Iliescu, această zonă politică nu a mai fost reprezentată la Palatul Cotroceni. Eu spun că am fi putut aduce lucruri mai bune. Nu vreau să critic pe nimeni și nu vreau să aduc să arăt acum cu săgeata către cineva. Eu spun că am fi putut face lucruri foarte bune pentru această țară. Voi susține un candidat PSD în care să cred și în șansele căruia să cred. Dacă nu voi crede, voi vedea la acel moment cum mă voi implica și voi comunica”, a completat Firea.

Și Firea amenință, după modelul Pandele, cu varianta unei candidaturi independente

Digi24.ro a scris joi că planurile Vioricăi Dăncilă de a candida la prezidențiale se complică din cauza Gabrielei Firea, care își pregătește intens propria candidatură pentru Cotroceni. Săptămâna viitoare vor avea loc negocieri Firea-Tăriceanu-Ponta pentru formarea unei alianțe în jurul actualului Primar General.

Digi24.ro citează surse din PSD potrivit cărora casele de sondare cu care a lucrat partidul le-au măsurat atât pe Viorica Dăncilă cât şi pe Gabriela Firea pentru alegerile prezidenţiale.

Datele din sodaj o plasează pe Gabriela Firea pe primul loc în preferinţele electoratului PSD.

La întrebarea „Care credeţi că ar trebui să fie candidatul PSD la alegerile Prezidenţiale, Gabriela Firea are 26%, Călin Popescu Tăriceanu – 20%, Victor Ponta – 11%, Viorica Dăncilă – 10%, Eugen Teodorovici – 6%, Liviu Pleşoianu – 5%, Ecaterina Andronescu – 5%, Olguţa Vasilescu – 5%, Mihai Fifor – 4%, Şerban Nicolae -3%, Sorina Pintea – 2%.
Firea negociază cu ALDE şi Pro România

Digi24.ro mai scrie că până la şedinţa CEx vor exista discuţii între Gabriela Firea şi cei doi lideri ALDE şi Pro România, pentru susţinerea unei candidaturi independente a primarului general. Atât Călin Popescu Tăriceanu cât şi Victor Ponta sunt acum în vacanţă şi revin în ţară după data de 20 iulie.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”