Război în Ucraina: Rușii aruncă oameni în „valuri” în Bătălia de la Avdiivka, la fel ca la Bahmut. Pierderi imense în lupte

Război în Ucraina: Rușii aruncă oameni în „valuri” în Bătălia de la Avdiivka, la fel ca la Bahmut. Pierderi imense în lupte

Armata rusă a pierdut miercuri un total de 1.130 de soldaţi, 20 de tancuri şi 33 de sisteme de artilerie, într-o nouă zi de pierderi masive, a anunţat joi Statul Major General al Ucrainei.

Avdiivka, oraș distrus de război FOTO Profimedia

Victimele de miercuri ridică pierderile armatei ruse la 321.800 de soldați de la începutul invaziei, la 24 februarie 2022, conform bilanţului actualizat zilnic de Statul Major General al Ucrainei.

Bilanțul furnizat de autoritățile de la Kiev nu poate fi confirmat din surse independente, dar o investigaţie a unei instituții de presă din Rusia neafiliate Kremlinului a identificat în septembrie peste 230.000 de cereri de certificate de deces pentru soldaţii căzuți pe câmpul de luptă din Ucraina.

În ceea ce priveşte situaţia din teatrele de operaţiuni, Statul Major General al Ucrainei a raportat pentru miercuri o nouă zi de atacuri masive ruseşti pe axele Kupiansk (nord-est), Mariinka şi Avdiivka (est).

După asalturile eşuate cu blindate, armata rusă îşi trimite acum oamenii „în valuri” pentru a încerca să încercuiască Avdiivka, cu pierderi masive, la fel cum s-a întâmplat la Bahmut, relatează Agerpres , care citează agenții internaționale de presă.

Armata ucraineană își continuă ofensiva în regiunea Zaporojie (sud), unde caută să înainteze spre oraşul ocupat Melitopol şi menţine poziţiile stabilite pe malul stâng al fluviului Nipru în regiunea Herson.

Pe malul stâng al Niprului în regiunea Herson, care până de curând era ocupat în întregime de armata rusă, ucrainenii continuă să distrugă echipamentele inamicului invadator prin atacuri de contrabaterie şi să lovească în spatele liniilor sale.

În plus, armata ucraineană a lansat 11 atacuri asupra acumulărilor de trupe ruse în diferite puncte de pe linia frontului.

Patru morți în urma unor bombardamente rusești în regiunea Herson

Patru persoane au fost ucise şi cinci au fost rănite în urma unor bombardamente efectuate joi de ruși în regiunea Herson (sud).

„Conform unor date preliminare, bombardamentele au fost efectuate cu muniţie cu dispersie”, a declarat şeful cancelariei Administrației Prezidențiale a Ucrainei, Andrii Iermak.

Trupele ruse s-au retras din oraşul Herson - centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume - şi de pe malul drept al fluviului Nipru în noiembrie anului trecut, iar de atunci bombardează în mod regulat această zonă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?