Război în Ucraina: Teatrul Naţional din Praga anulează spectacolul de operă ''Cherevichki'' de Ceaikovski

Război în Ucraina: Teatrul Naţional din Praga anulează spectacolul de operă ''Cherevichki'' de Ceaikovski

Teatrul Naţional din Praga a anulat premiera planificată a operei "Cherevichki"/"Micii pantofiori" de Ceaikovski din cauza războiului din Ucraina, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al teatrului, relatează dpa.

"Înţelegem decizia luată de echipa de creaţie de a nu pune în scenă opera, care ar fi putut provoca sentimente negative", a spus Tomas Stanek.

El a subliniat părţi ale operei compozitorului rus care se refereau la "marele Imperiu Rus".

Personalul teatrului sprijină lupta Ucrainei pentru independenţă, a spus el.

Modificarea programului Teatrului Naţional pentru sezonul următor a atras şi critici. "Ceaikovski nu are nimic de-a face cu actualul conflict", se arată într-un comentariu pe un portal online.

Stanek a precizat că nu toate operele ruse vor fi retrase din program. O dramatizare a romanului "Idiotul" de Dostoievski şi spectacolul "Lacul Lebedelor", un balet pus pe muzica lui Ceaikovski, vor fi puse în scenă, a mai spus el.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru "Vassa Zheleznova", o piesă a lui Maxim Gorki care a fost aleasă de criticii cehi drept producţia anului 2021.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…