Realizează cineva că Vanghelie și-a îngropat bunicul în cavoul generalului Lahovary, erou al Războiului de Independență?

Realizează cineva că Vanghelie și-a îngropat bunicul în cavoul generalului Lahovary, erou al Războiului de Independență?

Pe scurt, lucrurile stau așa: în casa generalului Lahovary din București se pot face întreruperi de sarcină, bustul i-a fost furat, osemintele aruncate din cavou, iar în locul lor se odihnește bunicul lui Marian Vanghelie. Enunțul acesta pare desprins dintr-o piesă scrisă de Eugene Ionesco, dar este purul adevăr, este realitatea anului 2021 în care ne bălăcim cu succes. Iar dacă am avea o rubrică numită "Cum să ne prețuim înaintașii", numele Generalului Iacob Lahovary s-ar încadra perfect în ea. Ce lipsește din titlu este o informație esențială: atât casa din București a Generalului Iacob Lahovary, cât și capela familiei din Cimitirul Bellu, au fost proiectate de Ion Mincu. O casă manifest de arhitectură pentru Ion Mincu, prima realizată după întoarcerea lui de la Paris, prima în care anunța elementele stilului neo-românesc.

Ce legătură există între Ion Mincu, Generalul Iacob Lahovary, erou al Războiului de Independență, Marian Vanghelie și "Tataia" lui Marian care-și doarme somnul de veci în cavou de general, citiți pe B365.ro .




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro