Recunoscători că Iga Swiatek a scăpat de coșmarul Simona Halep. Polonezii își freacă mâinile

Recunoscători că Iga Swiatek a scăpat de coșmarul Simona Halep. Polonezii își freacă mâinile

Poloneza Iga Swiatek a câștigat sâmbătă turneul de la Roland Garros, după ce a trecut în trei seturi de Karolina Muchova, cu scorul 6-2, 5-7, 6-4. A fost al 3-lea succes la French Open al numărului 1 mondial, după cele din 2020 și 2022, iar presa din țara sa scrie că Swiatek a devenit de neoprit pe zgură după ce Simona Halep a primit interdicție la turneele de tenis.

Iga Swiatek a câștigat Roland Garros 2023. Foto Getty images

Poloneza a pierdut un singur set pe toată durata competiției, chiar în finală, iar jurnaliștii de la Varșovia au recunoscut că românca este una dintre puținele jucătoare care o puteau contracara pe Iga Swiatek pe zgură.

De altfel, Simona Halep și grecoaica Maria Sakkari sunt singurele sportive care au reușit să o învingă pe Iga la Roland Garros! Swiatek a participat de cinci ori în carieră la Grand Slamul parizian, impunându-se la trei dintre acesta. Doar în 2019, ea a fost spulberată de Halep, scor 6-1, 6-0 în optimile de finală, și în 2021 a pierdut cu 6-4, 6-4 în fața Mariei Sakkari.

Iga, doar două înfrângeri la Roland Garros, în 5 ani!

Mai mult, doar cinci jucătoare i-au luat set Igăi, în partidele pe care aceasta le-a disputat la French Open: „În 30 de meciuri jucate de Swiatek la Roland Garros, doar Halep, Muchova, Puig, Sakkari și Zheng au reușit să câștige set în fața ei“, au punctat jurnaliștii polonezi.

Halep a ratat participarea la turneul ei preferat, Roland Garros, după ce a primit o nouă acuzație în cazul de dopaj. Audierea ei trebuia să aibă loc la data de 28 mai, chiar în prima zi a turneului de Grand Slam de la Paris, însă Agenția pentru Integritatea Tenisului a amânat din nou termenul de judecată cel puțin pentru o lună.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat