Regina Elisabeta a II-a şi-a exprimat sprijinul faţă de companiile mass-media tradiţionale

Regina Elisabeta a II-a şi-a exprimat sprijinul faţă de companiile mass-media tradiţionale

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a exprimat sprijinul faţă de companiile mass-media tradiţionale în cadrul unui mesaj transmis luni jurnaliştilor britanici, despre care a spus că au asigurat un serviciu public de o importanţă vitală în timpul pandemiei de COVID-19, informează Reuters.

Într-o perioadă în care ziarele şi posturile TV tradiţionale sunt în mod constant criticate şi acuzate că produc "fake news"-uri de preşedintele american Donald Trump şi de alţi lideri ai lumii, mesajul suveranei britanice, în vârstă de 94 de ani, reprezintă un tribut rar adus industriei media.

"Pandemia de COVID-19 a demonstrat încă o dată cât de important este serviciul public furnizat de companiile mass-media tradiţionale, atât pe plan naţional, cât şi internaţional", a declarat regina Marii Britanii în mesajul adresat membrilor din News Media Association.

"Pe măsură ce lumea noastră s-a schimbat dramatic, încrederea în surse credibile de informare, îndeosebi într-o vreme în care există atât de multe surse care concurează pentru atenţia noastră, este vitală", a adăugat suverana Marii Britanii.

Impactul reţelelor de socializare asupra democraţiei şi în special fluxul uriaş de dezinformare care circulă printre utilizatorii acestor platforme online sunt subiectele unor dezbateri aprinse şi rămase nerezolvate în mai multe ţări occidentale importante, în special în Statele Unite.

Potrivit Constituţiei britanice, monarhul nu se exprimă de obicei asupra chestiunilor politice. Decizia reginei Elisabeta a II-a de a transmite acest mesaj public în sprijinul companiilor mass-media sugerează că suverana nu a considerat că subiectul este unul controversat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...