Regizorul rus Kirill Serebrennikov, găsit vinovat de deturnare de fonduri

Regizorul rus Kirill Serebrennikov, găsit vinovat de deturnare de fonduri

Regizorul de teatru şi film Kirill Serebrennikov, o personalitate de marcă a universului artistic din Rusia, a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri vineri de un tribunal din Moscova, relatează dpa.

Serebrennikov, 50 de ani, a fost găsit vinovat de participare la o deturnare de fonduri de aproximativ 2 milioane de dolari din subvenţii publice pentru arte.

Reţinut de Poliţie în august 2017, regizorul a fost plasat în regim de arest la domiciliu până în aprilie 2019.

În septembrie 2019, justiţia rusă a ridicat "toate măsurile privative" decise împotriva lui şi a celor trei colaboratori puşi sub acuzare, apoi a retrimis dosarul la Parchet, considerându-l incomplet.

O a treia expertiză a concluzionat la începutul lunii iunie că regizorul şi echipa lui au încasat un excedent de 128 de milioane de ruble din fonduri publice pentru un proiect al trupei Seventh Studio, condusă de Serebrennikov.

Kirill Serebrennikov, care este directorul artistic al Centrului Gogol, un celebru teatru din Moscova, a negat întotdeauna acuzaţiile formulate împotriva sa.

Susţinătorii lui consideră că artistul este pedepsit pentru libertatea lui de creaţie şi pentru piesele sale de teatru uneori îndrăzneţe, care combină politica, sexualitatea şi religia, într-o ţară în care autorităţile depun eforturi pentru revenirea în forţă a societăţii ruse la "valori tradiţionale". Autorităţile moscovite dezmint însă această interpretare a faptelor.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…