Relația fascinantă dintre lupi și corbi. Ce stă la rădăcina simbiozei perfecte între cele două specii

Relația fascinantă dintre lupi și corbi. Ce stă la rădăcina simbiozei perfecte între cele două specii

Potrivit specialiștilor, relația lup-corb se remarcă ca una dintre cele mai notabile, profunde și simbiotice din natură.

Relația lup-corb

Unt de arahide și jeleu. Pisici pe Roombas. Mandalorianul și Baby Yoda. Acestea sunt doar câteva exemple de cupluri ciudate care, în cele din urmă, se potrivesc surprinzător de bine.

Co-evoluția umană cu câinii iese în evidență ca fiind una dintre cele mai unice și profunde conexiuni interspecii de pe planetă, fiind în dezvoltare de aproximativ 32.000 de ani, după cum relatează Live Science, scrie grunge.com.

Membrii familiei de câini, care include lupi, hiene, coioți, vulpi și multe altele, nu au dezvoltat relații doar cu oamenii. Fiind una dintre speciile cele mai receptive din punct de vedere social și cel mai rapid de învățat, câinii au dezvoltat seturi extrem de complexe de interacțiuni și conexiuni cu alte animale. Un caz concret: corbii, care pot fi printre cele mai inteligente animale non-umane, cu cimpanzei și delfini. De exemplu, corbi au fost văzuți deplasând apa pentru a recupera delicii plutitoare, aruncând nuci în calea mașinilor pentru a le deschide și amânând cu succes satisfacția pentru a primi recompense viitoare și mai mari.

Această inteligență, atunci când este combinată cu sociabilitatea unui animal canin, în special lupii, este cea care definește o relație atât de apropiată încât nu poate fi descrisă doar ca fiind interdependentă, ci chiar simbiotică.

Rădăcina relației lup-corb provine din aceeași conexiune împărtășită între toți prădătorii și gropitorii. Prădătorii prind prada, se satură, o transmit membrilor mai puțin dominanți ai grupului și, când toată lumea termină, gropitorii se scufundă și își iau partea din ceea ce a mai rămas.

Păsările cum ar fi vulturii sunt extraordinare, așa cum explică Wild Bird Revolution, deoarece pot să intre și să iasă literalmente dintr-o situație. Ei spionează leșurile de la distanță, așteaptă ca prădătorul să plece, se avântă pentru a culege o carcasă și fug cu ușurință dacă se simt amenințați.

Corbii nu așteaptă foarte mult pentru a-și lua partea. Vor pluti, vor ateriza, vor sări puțin, vor hărțui, vor ciuguli din carne și apoi vor zbura nevătămați. Ca răspuns, lupii, au început să-și mânânce prada cât pot de repede pentru a evita furtul acesteia.

Acest lucru este valabil mai ales pentru că corbii, ca și lupii, sunt animale sociale. Se adună în masă pe un leș și intimidează prădătorul original, chiar și lupii. De fapt, s-a sugerat că întregul motiv pentru care lupii vânează în haite este pentru a evita ca toată mâncarea lor să fie furată de corbi.

După cum spune Yellowstone Forever, viața de zi cu zi a lupilor și a corbilor este atât de strâns legată încât corbii sunt adesea denumiți „păsările-lup”.

O relație de supraviețuire, joc și respect reciproc

Acestea fiind spuse, relația dintre lup și corb nu este definită de o luptă antagonistă asupra cărnii. În realitate, relația lor este reciproc avantajoasă până la punctul de a fi aliați, chiar prieteni. După cum notează Adirondack Wildlife Refuge, corbii sunt extrem de vigilenți la locurile de ucidere și acționează ca santinelele pentru lupi pentru a se proteja împotriva amenințărilor care apar.

Corbii avertizează chiar și lupii cu privire la prada din apropiere, iar lupii reacționează pe rând la vocalizările corbilor. Lupii chiar au fost văzuți vizual urmărind corbii în zbor. Și într-un caz cu adevărat uimitor de a da și a lua.

Lupii și corbii se angajează, de asemenea, în joacă atunci când nu caută și colaborează la mâncare. Corbii se scufundă pentru un pic de răutate și trag de cozile lupilor, iar lupii au fost observați urmărindu-i și ei. Corbii și cățeii chiar joacă remorcher cu bețe, cu corbii zburând deasupra capului și împingând cățeii cu bețe pentru a-i provoca. Există chiar dovezi că corbii și lupii singulari dezvoltă relații individuale.

O mare parte din această interactivitate provine probabil din, așa cum am menționat, combinația unică de sociabilitate și inteligență a fiecărei specii. Chiar și așa, relația lup-corb se remarcă ca una dintre cele mai notabile, profunde și simbiotice din natură.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat