Relaţiile cu Biden mai fireşti după perioada "incomodă" cu Trump, declară premierul olandez

Relaţiile cu Biden mai fireşti după perioada "incomodă" cu Trump, declară premierul olandez

Relaţiile transatlantice au devenit mult mai fireşti de când Joe Biden a preluat preşedinţia SUA, după o perioadă uneori "foarte incomodă" cu Donald Trump, a declarat luni premierul olandez Mark Rutte, citat de Reuters.

Şeful guvernului olandez a făcut această declaraţie la sosirea sa la Bruxelles, unde luni are loc primul summit NATO cu participarea lui Joe Biden, după ce predecesorul său criticase în repetate rânduri Alianţa Nord-Atlantică şi chiar ameninţase cu retragerea americană din organizaţie.

"Cu Joe Biden ... există o înţelegere clară privind necesitatea existenţei NATO", a afirmat Rutte în faţa reporterilor.

"Am putut lucra cu Trump. Desigur, a fost şi un pic mai incomod uneori, dar în cele din urmă am reuşit să ajungem la încheierea unor acorduri ... Dar cu Joe Biden este mult mai firesc", a adăugat el.

Donald Trump îi acuzase pe aliaţii din NATO că cheltuiesc prea puţin pentru propria apărare, împovărând excesiv Statele Unite ale Americii.

Într-o schimbare clară de ton, Biden a spus la sosirea la sediul NATO din Bruxelles, că Alianţa Nord-Atlantică are o "importanţă crucială" pentru Washington şi că el consideră garanţiile reciproce de securitate drept o "obligaţie sacră". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

4 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

5 Câh...