Remus, tânărul polițist sinucigaș, plâns de Sindicatul Europol: „Un suflet pierdut“

Remus, tânărul polițist sinucigaș, plâns de Sindicatul Europol: „Un suflet pierdut“

Sindicatul Europol a reacționat în cazul tânărului polițist de la Constanța, care s-a sinucis în ziua de 30 noiembrie 2023, împușcându-se în cap cu arma din dotare, în mașina de serviciu, pe câmp. Reprezentanții Sindicatului acuză șefii poliției de nepăsare.

Tânărul polițist s-a sinucis cu arma din dotare FOTO: Sindicatul Europol

Un polițist de doar 22 de ani din cadrul Inspectoratului de Poliție Constanța, Remus Stângă, originar din Vâlcea, s-a sinucis pe 30 noiembrie 2023, împușcându-se în cap cu arma din dotare. Trupul său a fost găsit de colegi, în mașina de serviciu, pe câmp, în comuna Cumpăna.

Reprezentanții Sindicatului Europol spun că agentul dorea să se transfere în Vâlcea, acolo unde locuiau părinții săi, însă șefii nu i-a aprobat cererea de transfer.

„Incompetența a ucis un polițist la Constanța. Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023, a fost repartizat la 400 km de casă, la Poliția Cumpăna, IPJ Constanța, a efectuat ieri ultimul serviciu. Acesta și-a pus capăt zilelor, împușcând-se cu arma din dotare în cap , pe un câmp, în timp ce se afla în interiorul autospecialei de poliție”, a scris Sindicatul Europol, pe Facebook.

Cei de la Sindicatul Europol vorbesc despre „un suflet pierdut care nu a fost semnalat nici la testările psihologice și nici de către șefii care aveau obligația să îl monitorizeze”.

Tânărul polițist ar fi intrat în depresie, deoarece nu se descurca cu banii și voia să fie alături de părinții săi bolnavi.

„Sunt mii de drame ale tinerilor care intră în poliție și care ajung să fie repartizați la sute de km de casă, cu salarii care nu le acoperă cheltuielile de chirie și de subzistență, de care nu pasă nimănui!”, susține Sindicatul Europol.

Ce a contribuit la dezechilibrul psihologic al tânărului polițist

Potrivit dezvăluirilor făcute de Sindicatul Europol, părinții lui Remus erau cunoscuți cu „afecțiuni medicale cronice ce necesitau ajutorul și sprijinul băiatului lor, trimis la 400 km de casă”.

„Durerea era mare și frustrarea că e departe de ei a contribuit la dezechilibrul psihologic prin care trecea acest tânăr. Dar cu toate acesta, nu interesa pe nimeni și nici nu se punea problema să i se aprobe mutarea mai aproape de casă”, susțin reprezentanții Sindicatului Europol.

Și mai grav, nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere, în așa fel încât după absolvirea școlii sau după trecerea în corpul ofițerilor, să îți desfășori activitatea în județul de origine, în mijlocul familiei și a celor pe care îi ai în grijă.

„Nu există predictibilitate în carieră, iar majoritatea mutărilor se realizează doar dacă sună cineva de la <partid>”, acuză Europol.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”