Reorganizare RADET: Angajații care aleg plecarea voluntară primesc între 4 și 19 câștiguri medii lunare

Reorganizare RADET: Angajații care aleg plecarea voluntară primesc între 4 și 19 câștiguri medii lunare

Angajații RADET care vor opta pentru plecarea voluntară, în contextul reorganizării Regiei, pot beneficia, pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi, de o ofertă care poate varia între patru și 19 câștiguri medii lunare, în funcție de vechimea în muncă.

"RADET București anunță că, în cadrul procesului de reorganizare a instituției, pune la dispoziția angajaților, în perioada următoare, un program de plecări voluntare. Persoanele interesate vor primi, odată cu încetarea contractului individual de muncă prin acordul părților, pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi, și un pachet financiar. Programul a fost discutat și aprobat de reprezentanții Sindicatului Liber Independent RADET. (...) Conform pachetului financiar, angajații care vor opta pentru posibilitatea plecării voluntare pot beneficia, pe lângă drepturile salariale cuvenite la zi, de o ofertă care poate varia între 4 și 19 câștiguri medii lunare, în funcție de vechimea în muncă pe care fiecare angajat o are", se arată într-un comunicat al RADET transmis marți AGERPRES.

Beneficiază de această ofertă numai salariații care au încheiate contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată cu RADET București și care au cel puțin trei ani consecutivi vechime în cadrul instituției înainte de data eventualei încetări a contractului individual de muncă, precizează sursa citată.

Dreptul de opțiune aparține exclusiv angajaților, iar cererile pentru acordarea acestor drepturi se depun până vineri, 5 mai. RADET București își rezervă dreptul de a respinge cererile salariaților care sunt absolut necesari pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în condiții de siguranță, subliniază comunicatul.

Referitor la programul de plecări voluntare, Florian Mateiță, reprezentant Rominsolv, susține că măsura face parte din procesul reorganizării, pachetul fiind gândit cu responsabilitate socială, încadrat contextului economic generat de procedura insolvenței și cu asigurarea cadrului necesar protecției salariaților.

"Acordul are în vedere actualele condiții impuse de procedura insolvenței și premisele economice pentru anul 2017, care impun adoptarea de măsuri prompte pentru eficientizarea activității regiei, îmbunătățirea eficienței operaționale, precum și pentru asigurarea stabilității economice și a echilibrului financiar", arată Mateiță, citat în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”