Republica Moldova: 28 de polițiști, arestați de procurorii anticorupție în timpul unei ședințe

Republica Moldova: 28 de polițiști, arestați de procurorii anticorupție în timpul unei ședințe

Douăzeci și opt de polițiști de la Inspectoratul Național de Patrulare al Republicii Moldova au fost arestați marți de procurorii anticorupție pentru luare de mită, a anunțat șeful Procuraturii Anticorupție din republică, Viorel Morari, informează presa de la Chișinău.

Potrivit Deschide.md , operațiunea a început în mod neașteptat la o ședință de organizare la sediul Ministerului de Interne al Republicii Moldova, în timpul căreia polițiștii respectivi au fost citiți de pe o listă și reținuți apoi de către procurorii anticorupție, sub privirile colegilor.

Operațiunea are la bază mai multe acțiuni de flagrant, în care agenți sub acoperire i-au filmat pe polițiști cum luau mită ca să nu dea amenzi pentru diferite contravenții la legislația rutieră, inclusiv consum de băuturi alcoolice la volan.

Poliția a postat pe YouTube secvențe video, în care se poate vedea cum inspectorii auto cer și obțin mită de la șoferi.

Potrivit materialelor adunate în cursul urmăririi penale, inspectorii de patrulare ar fi extorcat și primit de la șoferi sume cuprinse între 100 de lei și 1000 dolari în schimbul neîntocmirii de procese verbale, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Pentru această infracțiune este prevăzută o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria