Republica Moldova: Noul şef al Statului Major, un apropiat al preşedintelui Igor Dodon (presă)

Republica Moldova: Noul şef al Statului Major, un apropiat al preşedintelui Igor Dodon (presă)

Guvernul de la Chişinău a votat luni demisia din funcţie a şefului Marelui Stat Major al armatei Republicii Moldova, Igor Cutie, comandant al armatei naţionale moldovene, informează Radio Chişinău.

Conform unui decret semnat de preşedintele Igor Dodon, acestuia îi succede în funcţie generalul de brigadă Igor Gorgan, conform postului de radio citat.

Igor Cutie a fost numit comandant al armatei moldovene în noiembrie 2016, printr-un decret prezidenţial semnat de Nicolae Timofti. Igor Cutie este general de brigadă, absolvent al Şcolii militare superioare a trupelor de geniu din Kaliningrad şi al Academiei de Înalte Studii Militare de la Bucureşti. Igor Cutie este cavaler al ordinului 'Credinţă Patriei' şi a fost decorat cu medalia ''Meritul Militar'', relevă TV8.md .

Generalul Igor Gorgan a mai fost şef al Marelui Stat Major între 2013 şi 2016, anul când a fost destituit din funcţie de ministrul apărării de atunci, Anatol Şalaru.

Potrivit portalului Deschide.md , generalul Igor Gorgan este un apropiat al preşedintelui moldovean Igor Dodon.

Igor Gorgan şi-a făcut studiile la Şcoala Militară Superioară din Novosibirsk (Federaţia Rusă), la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (Departamentul Drept Internaţional), dar şi la Colegiul de Comandă şi Stat Major al Forţelor Terestre din Kansas, SUA, conform timpul.md .

Ministrul apărării în guvernul condus de premierul Maia Sandu este Pavel Voicu, fost consilier pentru misiuni speciale al lui Igor Dodon, potrivit presei de peste Prut. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci, editor: Sorin Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: www.publika.md


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...