Republica Moldova: Șalaru declară că va atârna portrete cu Dodon doar dacă acesta va susține un examen la limba română

Republica Moldova: Șalaru declară că va atârna portrete cu Dodon doar dacă acesta va susține un examen la limba română

Ministrul apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, a declarat miercuri că el personal va instala în biroul său un portret cu Igor Dodon dacă acesta va începe să citească literatura românească, să învețe istoria și dacă va susține examenul la limba română, informează Deschide.md.

Șalaru a subliniat că nu are nimic personal cu Igor Dodon, dar consideră că practica de a atârna fotografii cu președinți în birourile instituțiilor de stat este una sovietică. "Înțeleg că el vrea să fie un mic Stalin de Moldova și să bage la pușcărie cum vrea și pentru ce vrea el."

Marți, ministrul apărării moldovean Anatol Șalaru a dispus ca toate portretele cu oficialități ale Republicii Moldova din unitățile armatei să fie înlocuite cu portrete de domnitori români, eroi naționali sau personalități marcante ale culturii române.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a replicat atenționând din nou că Șalaru nu va mai fi mult timp ministru al apărării și afirmând că este de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Republica Moldova să stea portretul lui Ștefan cel Mare, ca cea mai importantă personalitate istorică a moldovenilor. "Noi avem istoria noastră și personalitățile noastre, nu cele românești', a notat Dodon.

"Șalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de 'personalități ale istoriei și culturii românești'. Pentru toate ilegalitățile sale, locul lui e la pușcărie. Iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român: Vlad Țepeș, cu țeapa în mână", a adăugat socialistul.

Ministrul liberal Anatol Șalaru este în relații foarte tensionate cu președintele ales, Igor Dodon. După victoria sa în alegeri, Dodon declarase chiar că, în calitatea sa de comandant suprem al armatei, va face totul pentru a-l demite pe Șalaru din funcția de ministru, pe care l-a acuzat în repetate rânduri ca ar fi încălcat statutul de neutralitate a Republicii Moldova, prin promovarea ideilor de strângere a relațiilor cu NATO și România.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …