Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Republica Moldova: Șalaru declară că va atârna portrete cu Dodon doar dacă acesta va susține un examen la limba română

Ministrul apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, a declarat miercuri că el personal va instala în biroul său un portret cu Igor Dodon dacă acesta va începe să citească literatura românească, să învețe istoria și dacă va susține examenul la limba română, informează Deschide.md.

Șalaru a subliniat că nu are nimic personal cu Igor Dodon, dar consideră că practica de a atârna fotografii cu președinți în birourile instituțiilor de stat este una sovietică. "Înțeleg că el vrea să fie un mic Stalin de Moldova și să bage la pușcărie cum vrea și pentru ce vrea el."

Marți, ministrul apărării moldovean Anatol Șalaru a dispus ca toate portretele cu oficialități ale Republicii Moldova din unitățile armatei să fie înlocuite cu portrete de domnitori români, eroi naționali sau personalități marcante ale culturii române.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a replicat atenționând din nou că Șalaru nu va mai fi mult timp ministru al apărării și afirmând că este de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Republica Moldova să stea portretul lui Ștefan cel Mare, ca cea mai importantă personalitate istorică a moldovenilor. "Noi avem istoria noastră și personalitățile noastre, nu cele românești', a notat Dodon.

"Șalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de 'personalități ale istoriei și culturii românești'. Pentru toate ilegalitățile sale, locul lui e la pușcărie. Iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român: Vlad Țepeș, cu țeapa în mână", a adăugat socialistul.

Ministrul liberal Anatol Șalaru este în relații foarte tensionate cu președintele ales, Igor Dodon. După victoria sa în alegeri, Dodon declarase chiar că, în calitatea sa de comandant suprem al armatei, va face totul pentru a-l demite pe Șalaru din funcția de ministru, pe care l-a acuzat în repetate rânduri ca ar fi încălcat statutul de neutralitate a Republicii Moldova, prin promovarea ideilor de strângere a relațiilor cu NATO și România.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se pregătește în PSD? Firea, întâlnire de taină cu Viorica Dăncilă! Ce pun la cale? Dragnea, pe făraș?

2 EXPLOZIV! Augustin Zegrean: Modificarea Codurilor penale transformă România într-un paradis al infractorilor …

3 BREAKING Modificările CRIMINALE ale Codurilor penale au fost adoptate de Camera Deputaților, forul decizional!…

4 ALERTĂ Ei sunt cei 181 de nenorociți care-au votat Codurile Penale prin care infractorii politici scapă de puș…

5 BREAKING Președintele iese în stradă! Va anunța întrebările pentru referendumul pe justiție și va face campani…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă