Republica Moldova: Transnistria anunţă că îşi va deschide o reprezentanţă 'oficială' la Moscova (presă)

Republica Moldova: Transnistria anunţă că îşi va deschide o reprezentanţă 'oficială' la Moscova (presă)

Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova a cărei independenţă nu este recunoscută de Occident şi nici de Federaţia Rusă, a anunţat că îşi va deschide în curând o reprezentanţă 'oficială' la Moscova, aliniindu-se astfel celor două regiuni separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud, dar a căror independenţă a fost recunoscută de Rusia în august 2008, informează luni Radio Chişinău.

Deschiderea noii reprezentanţe a Transnistriei este planificată în cursul lunii ianuarie într-o clădire de pe bulevardul Noul Arbat, în centrul Moscovei, a confirmat aşa-numitul ministru de externe transnistrean, Vitali Ignatiev, într-o declaraţie făcută pentru agenţia de presă ucraineană Ukrinform.

'Anterior, la Moscova a funcţionat o reprezentanţă a Transnistriei, dar din motive neclare aceasta şi-a încetat activitatea. Deschiderea, în luna ianuarie, a noii reprezentanţe a Transnistriei va reprezenta un pas important în intensificarea colaborării noastre cu Rusia', a spus Ignatiev, adăugând că Tiraspolul ar putea astfel acorda mai uşor asistenţă locuitorilor din Transnistria aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse.

La nivel oficial, Moscova a declarat în repetate rânduri că sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova, potrivit Radio Chişinău.

Autorităţile moldovene nu au comentat încă această declaraţie a aşa-zisului ministru de externe al Transnistriei, dar, în trecut, şi-au exprimat de nenumărate ori preocuparea faţă de deschiderea unei reprezentanţe 'oficiale' a regiunii transnistrene la Moscova, conform canalelor media citate. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Ionuţ Mareş, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa foto: MFA PMR / Twitter


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…