Rețeta de cozonac a lui Florin Dumitrescu. Simplă și rapidă

Rețeta de cozonac a lui Florin Dumitrescu. Simplă și rapidă

Există o mulțime de rețete pentru acest preparat. Pentru cei care își doresc să prepare cozonacul acasă, iată rețeta simplă a lui Florin Dumitrescu.

Rețetă de cozonac potrivită pentru Paște. Foto: Arhivă

Ingrediente:

  • 1 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare:

Începem prin a amesteca, într-un recipient, făina cu untul până obținem o compoziție omogenă. Într-un alt bol, amestecăm drojdia cu lapte. Mai apoi, punem gălbenuș de ou și zahăr brun. Ulterior, amestecăm cele două compoziții până se omogenizează și frământăm aluatul.

Aluatul nu trebuie frământat prea mult. În continuare, lăsăm aluatul la rece pentru minimum 20 de minute. Pentru umplutură avem nevoie de un recipient cu apă în care adăugăm zahăr brun, nuca (care trebuie mărunțită), și cuișoarele.

Ulterior, adăugăm în acest amestec scorțișoara și coaja de portocale. Mai departe putem tăia o bucată din aluat pe care o frământăm. Punem amestecul și închidem la capete. Același lucru îl facem și cu cealaltă bucată.

Înainte de a fi băgat la cuptor, el trebuie să mai stea în tavă, la rece, 30 de minute. Ulterior, trebuie să ungem cu ou preparatul. De asemenea, cuptorul trebuie preîncălzit, iar acesta trebuie copt 40-45 de minute.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...