Rețineri DNA la Neamț

Rețineri DNA la Neamț

Manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, Dan Dorin Morenciu, și două asistente șefe au fost reținute de procurorii DNA pentru luare de mită. Cei trei sunt acuzați că au primit mită 48.000 de euro pentru un concurs de angajare pe perioadă nedeterminată.

Cine sunt persoanele reținute:

  • MORENCIU DAN DORIN, manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, acuzat de luare de mită, în formă continuată
  • PREDA ELENA și ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA, asistente șefe în cadrul S.J.A. Neamț, acuzate de complicitate la luare de mită, în formă continuată.

Care sunt acuzațiile procurorilor:

În perioada 2 – 10 mai 2022, Dan Dorin Morenciu, prin intermediul celor două subalterne ar fi pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru a fi declarați admise la un concurs care viza ocuparea posturilor pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe o perioadă determinată, în perioada stării de alertă.

În data de 18 mai, Morenciu a primit pe o strada din municipiul Piatra Neamț, de la Elena Preda, suma de 40.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Independent de înțelegerea avută inițial cu Morenciu, Elena Preda ar fi pretins și primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoană și nu 5.000 de euro așa cum se stabilise inițial.

Diferența de 8.000 euro i-ar fi fost remiși Mariei Rozoschi tot în data de 18 mai, în sediul S.J.A. Neamț. Banii au fost identificați de procurorii anticorupție în urma unei percheziții corporale.

Cei trei vor fi prezentați vineri Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Direcției de Operațiuni Speciale.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

5 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul