Revenirea pe Terra a celui de-al doilea echipaj trimis de SpaceX la bordul ISS, amânată pentru marţi

Revenirea pe Terra a celui de-al doilea echipaj trimis de SpaceX la bordul ISS, amânată pentru marţi

Revenirea pe Terra a celui de-al doilea echipaj trimis de compania SpaceX la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), alcătuit din patru astronauţi, va avea loc în cele din urmă în zorii zilei de marţi, a anunţat duminică NASA, din cauza "vânturilor violente din proximitatea zonei de amerizare", informează AFP.

Astronauţii care au participat la misiunea Crew 2 a companiei SpaceX vor părăsi ISS luni şi vor ateriza marţi în largul coastelor statului american Florida. Amerizarea este programată pentru 9 noiembrie la ora 03:33 GMT, a precizat NASA pe contul său de Twitter.

Foto: (c)ESA/NASA–T. Pesquet / www.nasa.gov


Echipajul misiunii Crew-2, alcătuit din francezul Thomas Pesquet, japonezul Akihiko Hoshide şi americanii Shane Kimbrough şi Megan McArthur, va reveni pe Terra înainte de sosirea la bordul ISS a celor patru astronauţi care participă la misiunea Crew-3 şi a căror lansare a fost amânată de mai multe ori, în special din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Astronautul francez Thomas Pesquet, în vârstă de 43 de ani, va termina astfel cea de-a doua misiune a lui pe orbită, "Alpha". El a sosit la bordul ISS alături de colegii lui din echipajul Crew-2 în data de 24 aprilie.

La finalul misiunii lui precedente, "Proxima", desfăşurată în perioada 2016-2017, Thomas Pesquet a aterizat în stepele din Kazahstan. Amerizarea de marţi va reprezenta astfel o premieră pentru el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...