REVOLTĂ în TVR după apariția înregistrărilor!

REVOLTĂ în TVR după apariția înregistrărilor!

Potrivit unei postări pe Facebook a unuia dintre reporterii Ştirilor TVR, Ion Gheorghe, mai mulţi jurnalişti ai televiziunii naţionale au semnat o declaraţie prin care cer Doinei Gradea să prezinte scuze reporteriţei despre care a spus că are un „cap de porc“ şi anunţă că nu se vor lăsa intimidaţi.

Jurnalistii de la postul public de televizune au initiat o scrisoare publica in care ii cer sefei TVR Doina Gradeasa prezinte scuze pentru faptul ca s-a referit la una dintre colegele lor cu sintagma "cap de porc".

Totodata, acestia se declara ingrijorati de dispretul pe care atat Gradea, cat si seful TVR 1 Eduard Darvariu il au fata de principiile meseriei de jurnalist, asa cum reiese din inregistrarile facute publice joi de Dragos Patraru.

Iata integral textul scrisorii:

"Noi, jurnalistii Directiei Stiri a TVR, suntem consternati si indignati de limbajul folosit de presedintele-director general (PDG) Doina Gradea la adresa unui reporter si a redactiei, in general. Ii solicitam doamnei PDG sa ceara scuze colegei noastre, un jurnalist onest si profesionist, care a actionat in interesul public.

In acelasi timp, ne declaram ingrijorati de dispretul pe care doamna Doina Gradea si domnul Eduard Darvariu il arata fata de principiile si misiunea televiziunii publice si fata de cei care incearca sa le respecte si sa le puna in practica, intr-un peisaj mediatic tot mai dificil si lipsit de reguli.

O asiguram pe doamna Doina Gradea ca nu suntem 'hateri de profesie', incercam doar sa ne facem meseria si sa ne respectam publicul, desi de cele mai multe ori nu este deloc usor.

De Ziua Libertatii de Expresie, dar nu numai, ne asiguram telespectatorii ca vom continua sa respectam regulile profesiei, misiunea TVR si interesul public si nu ne vom lasa intimidati".

Scrisoarea a fost distribuita pe Facebook și de jurnalista Ramona Avramescu, care a adaugat si un comentariu personal.

"M-am trezit de dimineata cu gandul ca ar trebui sa scriu ceva de ziua meseriei noastre si a celor care o fac. N-am avut nici o idee geniala si am lasat-o balta. Pana la urma, impreuna cu colegii mei de la Stirile TVR am scris asta, desi mi-as fi dorit din tot sufletul sa nu fie nevoie sa o fac. 
(Lista de semnaturi se tot mareste si ramane deschisa) ", a scris jurnalista



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani