REVOLTĂ în TVR după apariția înregistrărilor!

REVOLTĂ în TVR după apariția înregistrărilor!

Potrivit unei postări pe Facebook a unuia dintre reporterii Ştirilor TVR, Ion Gheorghe, mai mulţi jurnalişti ai televiziunii naţionale au semnat o declaraţie prin care cer Doinei Gradea să prezinte scuze reporteriţei despre care a spus că are un „cap de porc“ şi anunţă că nu se vor lăsa intimidaţi.

Jurnalistii de la postul public de televizune au initiat o scrisoare publica in care ii cer sefei TVR Doina Gradeasa prezinte scuze pentru faptul ca s-a referit la una dintre colegele lor cu sintagma "cap de porc".

Totodata, acestia se declara ingrijorati de dispretul pe care atat Gradea, cat si seful TVR 1 Eduard Darvariu il au fata de principiile meseriei de jurnalist, asa cum reiese din inregistrarile facute publice joi de Dragos Patraru.

Iata integral textul scrisorii:

"Noi, jurnalistii Directiei Stiri a TVR, suntem consternati si indignati de limbajul folosit de presedintele-director general (PDG) Doina Gradea la adresa unui reporter si a redactiei, in general. Ii solicitam doamnei PDG sa ceara scuze colegei noastre, un jurnalist onest si profesionist, care a actionat in interesul public.

In acelasi timp, ne declaram ingrijorati de dispretul pe care doamna Doina Gradea si domnul Eduard Darvariu il arata fata de principiile si misiunea televiziunii publice si fata de cei care incearca sa le respecte si sa le puna in practica, intr-un peisaj mediatic tot mai dificil si lipsit de reguli.

O asiguram pe doamna Doina Gradea ca nu suntem 'hateri de profesie', incercam doar sa ne facem meseria si sa ne respectam publicul, desi de cele mai multe ori nu este deloc usor.

De Ziua Libertatii de Expresie, dar nu numai, ne asiguram telespectatorii ca vom continua sa respectam regulile profesiei, misiunea TVR si interesul public si nu ne vom lasa intimidati".

Scrisoarea a fost distribuita pe Facebook și de jurnalista Ramona Avramescu, care a adaugat si un comentariu personal.

"M-am trezit de dimineata cu gandul ca ar trebui sa scriu ceva de ziua meseriei noastre si a celor care o fac. N-am avut nici o idee geniala si am lasat-o balta. Pana la urma, impreuna cu colegii mei de la Stirile TVR am scris asta, desi mi-as fi dorit din tot sufletul sa nu fie nevoie sa o fac. 
(Lista de semnaturi se tot mareste si ramane deschisa) ", a scris jurnalista


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 VIDEO „Băga-mi-aș p...a” / Deontologii de la Digi 24 au comis-o în direct!

4 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

5 Așa o fi?