Revolta soțiilor rușilor mobilizați, care ar fi fost abandonați pe front: Dacă nu ne ajută, mergem noi în prima linie

Revolta soțiilor rușilor mobilizați, care ar fi fost abandonați pe front: Dacă nu ne ajută, mergem noi în prima linie

Soțiile unor ruși recent mobilizați au mers la o bază militară rusă de lângă granița cu Ucraina cerând ajutor și amenințând că vor merge chiar ele pe front să-și recupereze bărbații, relatează presa rusă.

Circa 80.000 de ruși nou mobilizați s-ar afla deja pe frontul din Ucraina FOTO Profimedia

Un grup de circa 20 de rude ale unor bărbați proaspăt mobilizați, alcătuit în majoritate din femei, a mers săptămâna trecută la o bază militară rusă din orașul Valuiki, situat la circa 50 de kilometri de regiunea Harkov din Ucraina, a relatat portalul rus independent The Insider.

„Trebuie să facă ceva, să ia o decizie în privința lor, să îi scoată de acolo. Cerem să îi retragă de acolo pentru că mulți dintre ei sunt răniți”, le-a spus o femeie oficialilor de la baza militară din provincia Belgorod.

O altă femeie a amenințat că dacă nu primesc ajutor să-și aducă bărbații acasă vor merge ele însele pe front pentru a-i salva, potrivit unei relatări separate publicate pe canalul de Telegram al portalului independent de știri Verstka. Nu este clar dacă femeile au obținut informațiile solicitate sau dacă au aflat ce s-a întâmplat cu soții lor.

Femeile au venit din regiunile Kursk și Voronej la baza militară din regiunea Bolgorod unde au fost recrutați soții lor, a relatat portalul independent Mozhem Obyasnit, citat de Daily Beast.

„Oprim mașinile care trec prin postul [de pază]. Le cerem cu lacrimi în ochi să ne dea mașini pentru a-i scoate pe băieții noștri de acolo. Le-am spus un singur lucru - dacă nu ies și nu ne ajută, atunci mergem noi, inclusiv o fată însărcinată, în prima linie. Dacă ei nu-i vor ajuta [pe băieții noștri], atunci o vom face noi. Ne vom duce să ne luăm soții, nu există altă cale", a declarat o femeie din grupul aflat la baza militară din orașul Valuiki.

Protestul soțiilor vine în contextul numeroaselor mărturii și chiar revoltelor izbucnite printre soldații nou mobilizați pentru războiul dus de Moscova în Ucraina din pricina faptului că noii recruți au fost trimiși pe front fără instruire prealabilă, prost echipați și aprovizionați, și chiar lăsați să se descurce fără comandanți.

Bărbații s-ar fi refugiat într-o pădure din Lugansk

„I-au trimis în prima linie și i-au aruncat ca pe niște bucăți de carne”, a spus sora unuia dintre rușii proaspăt mobilizați, potrivit portalului citat.

Se crede că acești bărbați s-ar număra printre cei circa 30 de soldați care au supraviețuit după ce escadronul lor de 300 de oameni ar fi fost decimat, iar în prezent s-ar adăposti într-o pădure din regiunea Lugansk. Rudele lor susțin că ei ar fi fost abandonați pe front de comandanții lor, în timp ce în documentele oficiale ale Ministerului rus al Apărării aceștia figurează ca „dezertori” care în realitate ar fi plecat de la o bază din regiunea Kursk, a relatat Verstka.

Soțiile din Belgorod au dezvăluit că recent au fost informate că guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, s-a dus la Moscova pentru a vorbi direct cu Vladimir Putin despre salvarea trupelor abandonate în Lugansk.

Rudele recruților din regiunea Vladimir au făcut, de asemenea, apel direct la Putin, publicând un videoclip în care îi cer să „ia măsurile necesare" după ce bărbații lor au fost înșelați și trimiși pe linia frontului din Lugansk fără pregătire, hrană sau provizii.

"Afurisita de <<a doua [cea mai mare] armată din lume>>. Cum naiba, între 5 și 10 ani pentru părăsirea pozițiilor noastre? Sunt șocat", a declarat unul dintre recrutați într-un videoclip trimis familiei și publicat de presa rusă independentă.

Soțiile bărbaților încorporați în regiunea Vologda cer, de asemenea, guvernului rus să le returneze soții, descriind o situație similară într-un apel video adresat guvernatorului.

După ce au fost trimiși într-o „capcană" în regiunea Lugansk, au spus ele, recruții au fost „uciși atât de inamic, cât și de armata noastră rusă".

A venit timpul să acționăm, și nu să ne gândim și să așteptăm în timp ce toată lumea este trecută prin această mașină sângeroasă de tocat ", a spus una dintre femei, soția unui soldat recent mobilizat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro