Richard Grenell a demisionat din funcţia de ambasador al SUA în Germania

Richard Grenell a demisionat din funcţia de ambasador al SUA în Germania

Richard Grenell a demisionat din funcţia de ambasador al SUA în Germania, a anunţat marţi Joseph Giordono-Scholz, purtătorul de cuvânt al reprezentanţei diplomatice americane de la Berlin, transmit AFP şi dpa.

''Ambasadorul Grenell a demisionat din postul său la 1 iunie'', a indicat Joseph Giordono-Scholz, care a adăugat că Robin Quinville, adjunctul lui Richard Grenell, va asigura interimatul până când preşedintele american Donald Trump va numi un titular în postul de ambasador.

Grenell rămâne însă emisar special al preşedintelui SUA pentru dialogul Serbia-Kosovo, a precizat Giordono-Scholz.

În vârstă de 53 de ani, Richard Grenell, fost purtător de cuvânt al SUA la Naţiunile Unite, ocupa postul de ambasador la Berlin din aprilie 2018.

În luna februarie, Donald Trump i-a încredinţat lui Grenell conducerea comunităţii de informaţii din SUA.

Încă de la sosirea sa în Germania, el s-a distins prin luările de poziţie ferme, mai ales prin intermediul reţelei Twitter, pe care a utilizat-o masiv, la fel ca liderul de la Casa Albă.

Grenell a ameninţat cu sancţiuni guvernul şi companiile germane, în diferite dosare. El a acuzat Berlinul că nu îşi îndeplineşte partea sa de obligaţii în cadrul politicii NATO de descurajare nucleară, iar misiunea diplomatică americană a dat publicităţii o declaraţie ce reamintea Berlinului că a promis să contribuie la capacităţile NATO.

Un alt subiect asupra căruia diplomatul american s-a pronunţat tranşant a fost integrarea echipamentului chinez Huawei în dezvoltarea viitoarei tehnologii 5G.

De asemenea, la scurt timp după sosirea sa în postul de la Berlin el a cerut o retragere a companiilor germane din Iran.

Deputaţi germani din partidul Die Linke au ajuns chiar să solicite o dezbatere parlamentară privind o eventuală expulzare a ambasadorului Richard Grenell, acuzat de amestec în afacerile interne ale Germaniei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …