Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la 3 ani cu suspendare pe Saouma Henri, zis ”Rico”, finul lui Florin Iordache, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu calculat de procurorii DIICOT Craiova la 4,2 milioane lei.

Rico, liderul ”gulerelor albe” din Caracal, a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare de judecătorii Tribunalului Dolj, însă în apel magistrații au scăzut drastic pedeapsa și au decis suspendarea executării sub supraveghere pe o durată de 6 ani.

Judecătorii i-au interzis lui Saouma Henri să mai administreze societăți comerciale, dar au reţinut în favoarea lui, ca să îi scadă pedeapsa, disp. art. 74 alin. 1 lit.a) şi alin.2 Cod penal 1968, care prevede că există circumstanțe atenuante în următoarele situații:

a) conduita bună a infractorului înainte de săvârșirea infracțiunii;

b) stăruința depusă de infractor pentru a înlătura rezultatul infracțiunii sau a repara paguba pricinuită;

c) atitudinea infractorului după săvârșirea infracțiunii, rezultând din prezentarea sa în fața autorității, comportarea sinceră în cursul procesului, înlesnirea descoperirii ori arestării participanților.

Cine este Saouma Henri, zis ”Rico”

G4Media.ro   a realizat o radiografie a lumii interlope din Caracal  și a legăturilor acesteia cu lumea politică și polițiști, după ce ziarul Libertatea dezvăluise că operațiunea de căutare a Alexandrei Măceșanu a fost coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite.

Potrivit unor surse judiciare consultate de G4Media.ro, în Caracal, există două clanuri țigănești care se ocupă cu cămătarie, proxenetism și furturi: Oacă și Vacă. La un alt nivel, este clanul bodyguarzilor lui Remus Rădoi, zis Codiță, om de afaceri cu legături în presă și politică, considerat omul fraților Ciocan, unul dintre ei fiind deputat PSD. Iar la categoria ”gulere albe” este libanezul Saouma Henri, zis Rico, finul deputatului PSD Florin Iordache, autorul OUG13 care prevedea amnistia și grațierea mai multor categorii de infractori.

Libanezul Henri Saouma controlează fabricile de conserve de legume și fructe Monte Verde din Caracal și Turnu Măgurele. El a deținut și firma de pază Spartan Pază și Protecție, companie administrată acum de soacra lui Remus Rădoi, zis Codiță. Vezi mai multe detalii despre condamnarea din primă instanță  aici. 

foto: Saouma Henri, zis ”Rico”, finul fostului ministru al Justiției, Florin Iordache/ sursa foto:  olt-alert.ro