RISE Project: Avem deja peste 100 de nume din România implicate în dosarele Panama

RISE Project: Avem deja peste 100 de nume din România implicate în dosarele Panama

Jurnalistul Paul Radu, jurnalist de investigaţii din cadrul RISE Project - partenerul media pentru dezvăluirile privind off-shore-ul din Panama - a declarat marţi pentru DIGI24 că are informaţii despre mai mult de 100 de nume din România care vor fi dezvăluite pe măsură ce anchetele vor avansa. 

"E o colaborare transfrontalieră, avem deja peste 100 de nume din România, dar nu e un proces de Copy/Paste, adică nu iei datele din baza de date şi apoi le pui rapid online, e vorba de investigaţii. Noi am început acum vreo şase luni să lucrăm la investigaţiile astea şi suntem vreo zece angrenaţi în anchete.

Facem analiză de date, lucrăm şi cu programatori. Pe lângă asta colaborăm cu jurnalişti din afara ţării în reţeaua de investigaţii ICIJ. Vom mai lucra în următoarele săptămâni, în următoarea lună, cu siguranţă", a afirmat jurnalistul de investigaţii.

Potrivit acestuia, cei implicaţi în oameni importanţi din România, unii foarte cunoscuţi. "Nu vă pot da numele acum, dar sunt în general oameni de afaceri care au un impact mare în economia din ţară", a spus Paul Radu. Rise Project va da în următoarele săptămâni serii de anchete, vizualizări, informaţii despre personaje, despre felul în care au folosit firmele de tip off-shore. E vorba de firme nu doar din Panama, e vorba de firme înfiinţate de avocaţii din Panama, dar unele sunt in Seychelles, altele in Insulele Virgine Britanice, în Bahamas, peste tot în jurisdicţii off-shore. 

"Avem foarte mulţi giga de documente doar pentru România, informaţia e enormă. Uneori e vorba de PDF-uri cu câteva sute de mega fiecare. Impactul acestora poate să aibă loc mult timp de acum înainte, multe dintre informaţii s-ar putea să fie relevante mai târziu", a precizat Paul Radu, jurnalist Rise Project.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...