Robert Sighiartău: În momentul în care vorbim de migraţie, aceasta trebuie să fie, până la urmă, una controlată

Robert Sighiartău: În momentul în care vorbim de migraţie, aceasta trebuie să fie, până la urmă, una controlată

Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, a declarat sâmbătă că migraţia trebuie controlată, iar problema noului val de refugiaţi extracomunitari trebuie tratată cu moderaţie, menţionând că nu este adeptul deschiderii graniţelor, însă nici nu este de părere că România nu trebuie să primească imigranţi.

"Dacă mă întrebaţi personal, în momentul în care vorbim de migraţie, aceasta trebuie să fie, până la urmă, o migraţie controlată. Nu sunt adeptul deschiderii graniţelor de dragul deschiderii graniţelor, dar nici nu sunt un om îngust care spune că nu trebuie să primim migranţi că sunt de altă culoare a pielii sau de altă etnie sau altă religie. Nu, trebuie să fim moderaţi, trebuie să vedem dacă putem integra acei migranţi, unde-i putem integra, astfel încât acei migranţi să devină într-adevăr europeni, să-şi găsească un loc de muncă şi să se integreze în societate. Pentru că scopul nostru este să integrăm şi să europenizăm fiecare cetăţean al Europei: să muncească, să-şi crească copilul, nu să creăm probleme sociale sau să generăm probleme sociale", a declarat Robert Sighiartău, întrebat fiind de poziţia sa faţă de noul val de imigranţi extracomunitari care se îndreaptă spre Uniunea Europeană.

Secretarul general al PNL a precizat că au fost mai multe dezbateri cu privire la epidemia internaţională de coronavirus şi că, probabil, în următoarele zile va avea loc şi o discuţie despre migraţie.

Sighiartău a mai precizat că preşedintele României este este responsabil de politica externă a României şi va lua cele mai bune decizii în privinţa migraţiei.

Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, a participat, sâmbătă seara, la lansarea candidatului PNL la Primăria municipiului Reghin, Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), alături de Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, şi de ministrul interimar al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!