RoMAFIA! Gabriel Oprea DICTEAZĂ în Ministerul Agriculturii prin intermediul unui GENERAL pensionar din MApN, cu legături în SRI!

Angajarea pe ascuns a fiului lui Gabriel Oprea la Ministerul Agriculturii pentru reeducare nu a fost o întâmplare: mai multe surse din instituție au declarat pentru G4Media.ro că influența fostului șef UNPR este majoră. Persoana prin care Oprea dictează marile decizii în Ministerul Agriculturii este secretarul general al ministerului, Constantin Ilie Aprodu, un apropiat al șefului UNPR. Pensionar al Armatei, Aprodu este cel care ar fi făcut recomandarea pentru angajarea fiului lui Gabriel Oprea în Ministerul Agriculturii.

Secretarul general de la Ministerul Agriculturii, Constantin Ilie Aprodu, este un om de încredere al lui Oprea încă de pe vremea guvernării lui Adrian Năstase. În plus, ministrul Petre Daea a numit în ultimele luni în funcții de conducere în minister, cum ar fi la Direcția de Buget, pensionari din cadrul Armatei, domeniu apropiat generalului Oprea, care a și fost ministru.

”Între Aprodu și Oprea este o legătură veche, plecată de la Casa Armatei, unde cei doi s-au cunoscut”, a declarat pentru G4Media.ro un apropiat al celor doi. Prima funcție importantă a lui Aprodu în sistemul public din România a venit în 2003. Atunci, sprijinit de Gabriel Oprea, Aprodu a ajuns secretar general în Ministerul Agriculturii în Guvernul Năstase. Tot în 2003, Aprodu a fost decorat cu Steaua României de Ion Iliescu.

După această perioadă, cariera lui Aprodu s-a mutat la Curtea de Conturi a României, acolo unde este angajată și soția sa, așa cum reiese din declarațiile de avere completate de acesta.

Între 2009 și 2017, Aprodu a fost delegat de Curtea de Conturi ca reprezentant al instituției în plenul Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, funcție ocupată până pe 3 aprilie 2017. Pe 5 aprilie 2017, el a fost numit de premierul Grindeanu ca secretar general în Ministerul Agriculturii. Între timp, Aprodu a reușit să-și fixeze și un post permanent în minister: a fost desemnat câștigătorul unui concurs pe un post de conducere în Direcția de Control a ministerului condus oficial de Petre Daea.

”Ne știm de 35 de ani”

Constantin Aprodu a admis într-un răspuns pentru G4Media.ro că îl știe pe Gabriel Oprea. ”Îl cunosc de 35 de ani, am fost colegi de școală militară. Dacă asta înseamnă că îl cunosc, înseamnă că îl cunosc”, ne-a declarat acesta vizibil iritat de întrebare.

Cu toate acestea, atunci când a fost întrebat dacă a ajuns la Ministerul Agriculturii în urma unei recomandări a lui Gabriel Oprea, Aprodu ne-a declarat că ”acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că a rupt de mulți ani legătura” cu fostul coleg de școală militară.

Aprodu, pensionar din Armată, legături cu SRI

După conflictul de la începutul anului trecut dintre Gabriel Oprea și Liviu Dragnea a urmat pacea dintre cei doi, din noiembrie 2018. G4media.ro a relatat la acel moment întâlnirile dintre Oprea și Dragnea. Armistițiul a dus la sporirea influenței lui Aprodu în Ministerul Agriculturii.

”De la sfârșitul anului trecut și începutul acestui an, Constantin Aprodu este cel care decide în minister. Rolul lui Petre Daea este mai mult de imagine, de populism. Mai iese, mai spune o poznă și cam asta e tot ce face. Toate deciziile, angajările, proiectele, finanțările trec de obicei pe la Secretariatul general condus de Constantin Aprodu”, a declarat pentru G4Media.ro un înalt funcționar din Ministerul Agriculturii.

Aprodu este un pensionar din cadrul armatei, așa cum reiese din declarația sa de avere, el având o pensie anuală de peste 100.000 de lei. Totodată, Aprodu este și membru Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în retragere din SRI, așa cum reiese din declarația de interese. El figurează și cu un articol publicat în revista serviciului de informații.

Astfel, Ministerul Agriculturii a ajuns să fie condus de un pensionar care a lucrat în Armată și care a avut legături cu SRI.

Legăturile dintre ministrul Petre Daea și Constantin Aprodu s-au întărit și prin participarea secretarului general la diverse evenimente intime, Aprodu cununând membrii familiei lui Daea, potrivit surselor G4Media.ro.

Deciziile de la minister în interesul lui Gabriel Oprea

Apropierea dintre Aprodu și Oprea reiese și din dezvăluirea făcută de G4Media.ro în această săptămână: fiul lui Gabriel Oprea, Gabriel Marin Oprea, a fost angajat pe ascuns două luni, între 1 mai și 1 iulie, în Ministerul Agriculturii. Constantin Aprodu respinge însă informația că el ar fi luat decizia: ”Nu, nu eu l-am angajat pe fiul lui Gabriel Oprea. Nu este posibil așa ceva. Doar ministrul are calitatea de angajator, eu nu am acest drept”.

O altă angajare controversată la Ministerul Agriculturii este cea a fiului lui Anghel Iordănescu, fost antrenor al naționalei de fotbal și coleg în UNPR cu Gabriel Oprea. Libertatea a scris că Alexandru Iordănescu a fost angajat în minister, deși are zero experiență în domeniu. El are experiență de fotbalist.

Apoi, de la începutul anului, Ministerul Agriculturii a fost interesat să preia 30 de hectare de la Academia de Științe Agricole, teren aflat în Băneasa, la marginea Capitalei. Interesele și relațiile lui Gabriel Oprea sunt majore în domeniul imobiliar din Ilfov, fieful său politic. Reamintim că Gabriel Oprea a fost șef al PSD Ilfov în timpul mandatului de premier al lui Adrian Năstase. Apoi, odată cu venirea la putere a lui Băsescu, acesta și-a întărit relațiile din zona București-Ilfov.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!