RoMAFIA/Judecătoarea lui Dragnea a decis să amâne pronunțarea în dosarul Teldrum/Asta ar putea duce la DECESUL anchetei DNA!

RoMAFIA/Judecătoarea lui Dragnea a decis să amâne pronunțarea în dosarul Teldrum/Asta ar putea duce la DECESUL anchetei DNA!

Judecătoarea Emilia Enescu de la Tribunal Teleorman, al cărei soţ era invitat la partidele de vânătoare organizate de o asociație fondată de Liviu Dragnea și preluată ulterior de șeful Tel Drum, a amânat vineri pentru 1 octombrie o decizie legată de cererea DNA de redeschidere a unei bucăți din dosarul Tel Drum, anunță  liberinteleorman.ro .

Amânarea a fost decisă în urma unei solicitări formulate chiar de Tel Drum.

Procurorii DNA solicită redeschiderea bucăţii din dosarul Tel Drum privind asocierea cu Euroconstruct, afacerea oamenilor lui Dragnea cu cei ai lui Băsescu-Udrea.

Potrivit Riseproject, Cristian Enescu, soţul judecătoarei, subofiţer la Jandarmeria Teleorman, apare în registrele cu persoanele invitate la partidele de vânătoare ale Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AVPS) Turris Turnu Măgurele, fondată de Liviu Dragnea la sfârșitul anilor ‘90 şi predată apoi lui Petre Pitiș, directorul Tel Drum.

Care este miza. Potrivit surselor G4Media.ro, dacă instanţa nu redeschide bucata de dosar, una dintre acuzațiile de fraudă cu fonduri europene aduse lui Liviu Dragnea ar putea să pice. În dosarul Tel Drum, fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Prejudiciul se ridică la 27 de milioane de euro.

Această parte de dosar priveşte o afacere din 2009, de asfaltare a unor drumuri județene din Teleorman, inclusiv a celor din comuna natală a lui Liviu Dragnea, Gratia.

Cum a ajuns cererea de redeschidere la Tribunalul Teleorman. Pe 6 iunie, procurorii au cerut Înaltei Curţi redeschiderea acestei părți a dosarului. ICCJ a trimis însă solicitarea DNA la Tribunalul Teleorman, instanța care a mai respins o dată cererea procurorilor de redeschidere. Instanţa supremă a constatat că nu mai este competentă întrucât Liviu Dragnea nu mai e demnitar, ca urmare a condamnării definitive la închisoare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”