Român jefuit în Grecia de alt român oferă recompensă: „Îl așteaptă o surpriză în țară!“ FOTO

Român jefuit în Grecia de alt român oferă recompensă: „Îl așteaptă o surpriză în țară!“ FOTO

Rămas, zilele trecute, fără portofelul în care avea bani, carduri și acte, în Sithonia – Grecia, un român susține că deține dovezi împotriva celui care l-a jefuit și că este dispus să ofere recompensă.

Român jefuit în Grecia de un conațional oferă recompensă Sursa Ion V. jpg

Victima a postat pe Facebook o serie de imagini care-l arată atât pe făptaș - un hoț român, cât și pe familia acestuia, chiar și mașina lor, imortalizate de o cameră de luat vederi montată în magazinul în care s-ar fi produs incidentul.

„Ofer recompensă 1000 € pentru cineva mă ajută să găsesc „domnul” îmbrăcat în negru. Pe data de 17.06.2023 între orele 14:20 - 14:30, mi-a furat portmoneul cu bani și toate actele: buletin, permis, carduri bancare etc. în regiunea Sithonia, Grecia. Desigur că am depus deja o plângere la Poliția Elenă și domnul (român de al nostru) se află deja în căutare”, a menționat Ion Voloșciunc în postarea de pe grupul „Forum Grecia” .

Acesta a recunoscut că deține și secvențe video și că s-a gândit că cel vizat poate va vedea postarea și îl va ajuta să-și recupereze documentele, în caz contrar va avea parte de „o surpriză”: „I-aș sugera, dacă vede postarea, măcar o poză cu locul unde a aruncat actele să trimită, banii pentru lumânări să îi păstreze, altfel îl așteaptă o surpriză frumoasă la întoarcerea în țară!”.

Postarea pe Facebook a unui român jefuit în Grecia Foto Forum Grecia jpg

Postarea pe Facebook a unui român jefuit în Grecia Foto Forum Grecia jpg

„Cu atâtea imagini, e o chestiune de timp până va cădea în plasă”

Unii dintre internauții care au comentat la postarea ghinionistului român jefuit în Grecia cred că este vorba despre o persoană care se ocupă cu astfel de practici: „Dacă îmi dau seama bine am mai văzut o poză cu acest domn, îmbrăcat în alte haine, postată cu aceeași problemă - cum că ar fi furat un portofel”, sau „Nu seamănă cu cel din poza postată acum câteva zile, de către o doamnă, referitor la spargerea unei mașini în Salonic ?”.

Victima a fost sfătuită să posteze și pe alte grupuri, din Craiova și Dolj, având în vedere numărul de înmatriculare al mașinii: „Sigur are ”prieteni” care vă vor ajuta”.

Comentatorii l-au îmbărbătat pe păgubit spunându-i: „N-ar trebui să fie prea greu de identificat, imaginile sunt foarte bune, ar trebui trimise în țară pentru identificare, adică trimise la județe și în Capitală... Ideea e că e bănuit... cred că puțin contează acum că îl calificați dumneavoastră, ca persoana vătămată, ca fiind hoț sau nu... Așa cum spune un alt interlocutor mai sus, este opțiunea dvs.. Asta nu înseamnă că e și condamnat... Oricum fapta ar trebui probată... asta e treaba autorităților elene în colaborare cu cele române... Având atâtea imagini, este o chestiune de timp până când acest individ va cădea în plasă. Numărul mașinii este suficient”.

Unii, amuzați de recompensa pe Facebook, au glumit că hoțul se va preda de bunăvoie pentru a primi banii.

Român jefuit în Grecia de un conațional oferă recompensă Sursa Ion Voloșciuc jpg

Român jefuit în Grecia de un conațional oferă recompensă Sursa Ion Voloșciuc jpg

Experiențe similare, cu același mod de operare, trăite și de alți români în vacanțe

Românii care au mai fost în vacanță în Grecia au atras atenția că furturile operate de conaționali nu sunt o întâmplare.

„Niște ordinari de oameni, în stația de metrou Monastiraki din Atena, două pușlamale de români au încercat să-mi fure și mie portofelul anul trecut. Confirm că se întâmplă frecvent astfel de lucruri. Și au niște tehnici... Era să o pățim și noi, acum două luni. Evitați să mergeți cu metroul în Atena... am rămas cu un gust amar!”, a precizat unul dintre comentatori.

„Am prins și eu o ci...ră cu barbă din Iași când încerca să opereze la rucsac. Era cu nevastă-sa pe străduțele din Plaka (Atena). Îmi pare rău că după ce l-am prins nu i-am făcut o fotografie să-l fac vedetă”, a completat un alt internaut.

Astfel de experiențe nefericite, cu modele de operare similare, au trăit nu doar români în Grecia ci și cei care au fost în vacanțe și prin alte țări: „Ăștia cu borsetuță, pantaloni de trening și adidași albi neapărat, sunt lipitori de portofele... Îi poți recunoaște în aceeași uniformă pe Rambla, în Barcelona, în centrul Romei sau în Paris, prin zonele turistice... Neapărat cu femeia breloc după ei care le ține tira”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?