România - Olanda, meci sufocant la Euro 2022: Neagu, prestație dezolantă în debutul ratat al fetelor

România - Olanda, meci sufocant la Euro 2022: Neagu, prestație dezolantă în debutul ratat al fetelor

Nici că nu se putea o situație mai dezechilibrată la startul meciului Olanda – România, care a marcat debutul tricolorelor la Euro 2022!

Cristina Neagu a marcat un singur gol în prima repriză. FOTO: Arhiva Adevărul

Pe cât de bine pregătite au fost olandezele, venind după trei victorii cu Norvegia (33-24), Brazilia (27-26) și Danemarca (26-25), toate obținute într-un turneu amical la finalul lunii octombrie, pe atât de problematice au fost zilele premergătoare turneului final pentru selecționerul Florentin Pera! Pe scurt, lovit de accidentări și de refuzul vaccinului anti-COVID de către mai multe jucătoare, Pera a rămas fără zece sportive pe care, în mod normal, le-ar fi luat la Skopje (Macedonia de Nord).

Și, de parcă aceste probleme, aproape fără precedent, n-au fost de ajuns, România s-a lovit și forma slabă a Cristinei Neagu (34 de ani). În mod șocant, cea mai experimentată jucătoare din lotul României a înscris un singur gol în prima repriză și acela de la 7 metri, abia în minutul 26!

În aceste condiții, România chiar s-a ținut foarte bine de Olanda! Echipa pregătită de suedezul Per Johansson – a fost pe banca CSM București, în două rânduri, în 2017 și în 2018 – a pornit mai bine și, după 6 minute, avea trei goluri avans pe tabelă: 6-3. Apoi însă, tricolorele, având-o în poartă și pe Dumanska, într-o formă excelentă, s-au apropiat, treptat. Până au egalat (6-6), în minutul 13, pentru ca apoi să preia conducerea, în premieră, un minut mai târziu: 7-6.

Iulia Dumanksa, momente teribile în minutul 21.

Iulia Dumanksa, momente teribile în minutul 21.

Din păcate, în minutul 21, pe „Boris Trajkovski Sports Center“ s-a lăsat liniștea. Pentru că Dumanska, alergând cu privirea după o minge lobată peste ea, s-a lovit de bara porții. Și a urlat de durere, lăsând impresia că a suferit o fractură! Din fericire, după câteva momente grele, Iulia a părăsit terenul pe picioarele ei și a și zâmbit, semn că a tras doar o sperietură.

Dumanska a părăsit terenul pe picioarele ei.

Dumanska a părăsit terenul pe picioarele ei.

Meciul a continuat cu Daciana Hosu în poarta României, iar aceasta a jucat la fel de bine ca Dumanska! Din păcate, atacul n-a mai mers la fel de bine și, drept urmare, Olanda a încheiat repriza cu un avans de două goluri: 14-12.

România a început excelent partea secundă, egalând scorul: 14-14. Chiar Neagu a adus egalarea, cu un alt gol de la 7 metri. Din păcate, această reușită n-a descătușat-o pe Cristina. Iar România, deși s-a ținut de Olanda câteva minute, treptat, a pierdut din turație. Așa s-a făcut că, în minutul 42, Olanda nu doar că recuperase deja avantajul de la pauză, dar chiar se dusese la patru goluri distanță: 21-17. Minutul 44 a adus și cea mai mare diferență de scor de până atunci: 22-17 Olanda!

Și, totuși, fetele au reușit să se redreseze și, în minutul 53, Dindiligan a egalat: 25-25! Din păcate, fix la acest scor, Crina Pintea a fost eliminată pentru două minute. Imediat, Olanda a preluat conducerea (26-25). A fost singurul gol luat de România în inferioritate, însă, din păcate, atacul a dat-o în bară, cu Neagu, extrem de slabă. Și cum tricolorele n-au înscris, Olanda s-a dus la două goluri, în minutul 57: 27-25.

Florentin Pera a cerut time-out la acest scor, într-o încercare de a resuscita echipa. La reluare, Neagu a mai aruncat o dată aiurea, dar Buceschi a marcat pentru 27-26. Din păcate, ultimele secunde, pe muchie de cuțit, au fost gestionate mai bine de Olanda. Care s-a impus la un gol diferență: 29-28.

În cealaltă partidă a grupei, Franța a zdrobit Macedonia de Nord, scor 24-14.

Euro2022 png

Euro 2022, un turneu final cu 16 echipe

*Grupa A: Norvegia, Ungaria, Croația, Elveția

*Grupa B: Danemarca, Suedia, Slovenia, Serbia

*Grupa C: Franța, Olanda, Macedonia de Nord, ROMÂNIA

*Grupa D: Polonia, Muntenegru, Germania, Spania

Primele trei clasate vor avansa în cele două Grupe Principale.

Programul tricolorelor

*Sâmbătă (ora 21.30): Olanda – România 29-28

*Luni (ora 21.30): România – Franța

*Miercuri (ora 21.30): Macedonia de Nord - România

Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport transmit Europeanul de handbal feminin.

Meciurile României sunt găzduite de „Boris Trajkovski Sports Center“, la Skopje (Macedonia de Nord).

Florentin Pera, selecționer România

Florentin Pera, selecționer România

Lotul convocat de selecționerul Florentin Pera

*Portari: Diana Ciucă (Rapid), Iulia Dumanska (Gloria Bistriţa), Daciana Hosu (Râmnicu Vâlcea);

*Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Bianca Bazaliu (Gloria Bistriţa), Diana Lixandroiu (CSM Slatina), Sorina Grozav (Rapid);

*Centri: Laura Pristăviţă (Gloria Bistriţa), Eliza Buceschi (Rapid);

*Extreme dreapta: Alexandra Badea (Rapid), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistriţa), Mihaela Mihai (CSM Bucureşti);

*Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (Râmnicu Vâlcea);

*Pivoţi: Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (Rapid), Andreea Ţîrle (Minaur Baia Mare).

*Stafful tehnic: Florentin Pera (principal), Bogdan Burcea (secund), Ildiko Barbu Kerekes (antrenor cu portari).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”