România a avut cea mai mare scădere anuală a lucrărilor de construcții din UE și în luna iunie

România a avut cea mai mare scădere anuală a lucrărilor de construcții din UE și în luna iunie

Luna iunie 2017 a fost a treia lună consecutivă în care România a înregistrat cel mai mare declin anualizat al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, minus 6,3%, arată datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

De asemenea, România și Slovacia au fost singurele state membre UE în care lucrările de construcții au scăzut în luna iunie 2017, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcții au înregistrat un avans anual de 3,6%, iar în zona euro au crescut cu 3,4%. Statele membre UE, în care lucrările de construcții au înregistrat cel mai puternic avans anual, au fost: Ungaria (27,2%), Slovenia (21,2%) și Suedia (17,3%).

În schimb, în luna iunie 2017, comparativ cu mai 2017, lucrările de construcții au scăzut cu 0,5% în zona euro și cu 0,2% în Uniunea Europeană, ca urmare a scăderilor înregistrate în state mari, precum Germania (-1%), Franța (-0,7%) și Marea Britanie (-0,2%).

România se situează în rândul statelor membre în care lucrările de construcții au crescut de la o lună la alta, cu un avans de 0,5%. Cele mai mari creșteri lunare ale lucrărilor de construcții s-au înregistrat în Slovenia, de 12,1%, Spania și Slovacia — ambele cu o creștere de 2,2%, și Polonia (+2,1%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Național de Statistică, în luna iunie, volumul lucrărilor de construcții a înregistrat o creștere cu 18,8% pe serie brută, respectiv cu 0,5% pe serie ajustată, față de luna mai 2017, consemnând însă o scădere comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 7,4%, respectiv cu 9,6%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...