România are cele mici prețuri la carburanți din Uniunea Europeană, chiar sub cele din Bulgaria!

România are cele mici prețuri la carburanți din Uniunea Europeană, chiar sub cele din Bulgaria!

Prețurile medii la benzină și motorină din România, calculate în euro, sunt acum cele mai mici din Europa. Am devansat chiar și Bulgaria la acest capitol, piață unde, tradițional, prețurile sunt mai mici decât în România, relatează  Economica.net .

Prețul mediu al benzinei vândute în stațiile din România era de 1,06 euro pe litru, iar cel al motorinei de 1,08 euro pe litru, la data de 17 februarie, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare a prețurilor carburanților din Uniunea Europeană al Comisiei Europene – ultimele date disponibile.

Cu aceste niveluri medii, România a ajuns în situația de a avea cele mai mici prețuri la benzină și motorină din Uniunea Europeană, chiar mai mici decât cele din Bulgaria, o situație atipică.

Vecinii noștri de la Sud de Dunăre sunt trecuți în raportul Oil Bulletin cu un preț mediu de 1,10 euro pe litru, și la benzină și la motorină. Prețul mediu ponderat european este de 1,40 euro pe litru pentru benzină și de 1,29 euro pe litru pentru benzină, notează  Economica.net .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante