România, cea mai mare scădere a lucrărilor de construcţii din UE în octombrie

România, cea mai mare scădere a lucrărilor de construcţii din UE în octombrie

Lucrările de construcţii în România au înregistrat, în luna octombrie 2018 comparativ cu luna octombrie 2017, un declin de 4,8%, acesta fiind cel mai mare declin, în ritm anual, al lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Comparativ, în zona euro, lucrările de construcţii au crescut cu 1,8% comparativ cu luna octombrie a anului trecut, iar la nivelul Uniunii Europene lucrările de construcţii au înregistrat un avans de 3%. Statele membre cu cel mai puternic avans al lucrărilor de construcţii, în ritm anual, au fost: Polonia, 19,4%, Ungaria, 18,5% şi Slovenia, 18,3%. Statele membre care au înregistrat cele mai mari scăderi în ritm anual ale lucrărilor de construcţii au fost: România (minus 4,8%), Suedia (minus 3,3%) şi Franţa (minus 2,9%).

În luna octombrie 2018, comparativ cu luna septembrie 2018, lucrările de construcţii au scăzut cu 1,2% în Uniunea Europeană şi cu 1,6% în zona euro. În rândul statelor membre, cele mai mari scăderi ale lucrărilor de construcţii, de la o lună la alta, au fost înregistrate în: Franţa (minus 5,9%), România şi Italia (ambele cu o scădere de 1,6%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică, în octombrie 2018 faţă de octombrie 2017, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 3,6%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,0%.

În octombrie 2018, comparativ cu septembrie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a urcat ca serie brută cu 7%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,6%, scădere reflectată la lucrările de reparaţii capitale (-11,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu (-3,3%). Creştere a fost la lucrările de construcţii noi (+1,4%). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Nimicul la putere

5 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...