România e în finala Campionatului European de tenis de masă. Când se bate pentru aur cu marea rivală

România e în finala Campionatului European de tenis de masă. Când se bate pentru aur cu marea rivală

Echipa feminină de tenis de masă a României a ajuns în finala Campionatului European, tricolorele trecând în semifinale de Franţa, scor 3-1. Duminică, fetele noastre se bat pentru aur cu marea rivală Germania, de la ora 15.00.

Bernadette Szocs, pregătită să ducă iar România în fruntea Europei. Foto Facebook

Contra Franței, Bernadette Szocs a deschis balul cu o victorie (3-1 cu Prithika Pavade) și l-a închis la fel de spectaculos (3-1 cu Jia Nan Yuan). Eliza Samara a fost învinsă cu 3-1 de jucătoarea asiatică naturalizată de ”cocoși”, în timp ce Adina Diaconu a trecut de Audrey Zarif cu acelați scor, 3-1, astfel că România este în finaăa la Campionatul European de tenis de masă.

„A fost un meci foarte greu. Ştiam de la început că avem de luptat mult. Am fost pregătite toate pentru lupta asta. Ne-am completat foarte bine, şi de data asta. Sunt foarte bucuroasă şi mândră de mine că şi de data aceasta am reuşit să ajut echipa cu cele două puncte aduse de mine. Suntem o echipă foarte unită, ne completăm foarte bine şi acum ne pregătim pentru finală.

Pregătite pentru meciul de mâine

Bineînţeles că este presiune, dar m-a motivat. Este o presiune care mi-a dat ambiţie pentru a demonstra că acolo ne este locul . Suntem pregătite pentru meciul de mâine, suntem o echipă unită, omogenă, cred că vom reuși din nou să aducem trofeul”, a declarat Bernadette Szocs, potrivit as.ro.

Succesul fetelor a fost salutat și de Federația Română de Tenis de Masă. „România este, din nou, în finala Campionatului European seniori echipe! Îndrumate de Viorel Filimon și Mihaela Șteff, tricolorele și-au câștigat locul în ultimul act al concursului din Malmo, unde vor juca pentru titlul continental. Au fost două ore și jumătate de muncă, emoții și dăruire din partea fetelor contra adversarelor din Franța, într-o semifinală trăită cu sufletul la gură și câștigată cu 3-1, în Malmo Arena.

La precedenta ediție am luat argintul

Și de această dată colegele din lotul național s-au completat chiar și în cele mai grele momente, iar Bernadette Szocs și Adina Diaconu au pavat drumul României spre șansa de a recâștiga titlul european”, a fost mesajul postat de reprezentanții federației pe Facebook.

România a câștigat Campionatul European în 2017 și 2019, iar în urmă cu doi s-a clasat pe locul secund. O victorie în partida de duminică le-ar aduce fetelor și calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Adversară va fi Germania (3-0 cu Portugalia în semifinală), echipă pe care Berni Szocs și compania au învins-o anul acesta în finala Jocurilor Europene 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?