România, primul loc în UE la suprafața cultivată și producția de floarea soarelui

România, primul loc în UE la suprafața cultivată și producția de floarea soarelui

România s-a aflat pe primul loc în Uniunea Europeană (UE), anul trecut, la suprafața cultivată de floarea soarelui și porumb, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS) remis, vineri, AGERPRES.

La floarea soarelui, România ocupă locul unu atât la suprafața cultivată cât și la producția realizată. Astfel, conform INS, suprafața a urcat cu 4.000 hectare, la peste 1,01 milioane, iar producția cu 168.000 tone, la 1,95 milioane.

În ceea ce privește porumbul boabe, România ocupă tot prima poziție la suprafața cultivată și locul doi la producția realizată, după Franța. Suprafața cultivată s-a diminuat cu 107.000 hectare, la 2,49 milioane, iar producția a crescut cu 1,03 milioane tone, la 10 milioane.

România a ocupat la grâu locul cinci în ceea ce privește suprafața cultivată, cu 2,11 milioane hectare, după Franța, Germania, Polonia, Spania. Aceeași poziție o deține și la producția realizată, după Franța, Germania, Regatul Unit și Polonia, cu 8,28 milioane tone.

La cartofi, țara se află pe locul trei la suprafața cultivată, cu 185.000 hectare, după Polonia, Germania și locul șapte la producția realizată, cu 2,68 milioane tone, după Germania, Polonia, Franța, Olanda, Regatul Unit, Belgia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…