Românii CONTEAZĂ! O știre care NU trebuie să treacă NEOBSERVATĂ!

Românii CONTEAZĂ! O știre care NU trebuie să treacă NEOBSERVATĂ!

O știre care n-ar trebui să treacă neobservată! Ea arată, dacă mai era nevoie, ce rol au ajuns să joace românii în țările în care au plecat să-și construiască un nou destin. Matteo Renzi i-a adus omagii, la inaugurarea unei autostrăzi esenţiale, unui român decedat pe şantier. 

Premierul Italiei i-a adus omagii - la inaugurarea unui segment important de autostradă - unui muncitor român, Adrian Miholca, decedat în anul 2015 pe şantierul de construire a unui viaduct, relatează ziarul La Repubblica. 

Matteo Renzi a fost prezent marţi la inaugurarea unui tronson al Autostrăzii A3, construit între localităţile Laino Borgo şi Campotenese, în sudul Italiei. Prin inaugurarea acestui segment al Autostrăzii A3 Salerno-Reggio Calabria, pentru prima dată în istoria Italiei se va putea circula neîntrerupt pe o distanţă de 443 de kilometri, pe ambele sensuri, între sudul şi nordul Peninsulei.

"Italia este mai mare decât cei care ar vrea să o oprească, iar Autostrada Salerno-Reggio Calabria este simbolul eforturilor tuturor în aceeaşi direcţie", a declarat Matteo Renzi.

"Primul meu gând este la muncitorul care şi-a pierdut viaţa, la Adrian, la familia lui, la colegii lui", a afirmat Matteo Renzi, citat de ziarul La Repubblica. 

Românul Adrian Miholca, în vârstă de 25 de ani, a murit în martie 2015, în timp ce lucra la construirea "Viaductului Italia", probabil cea mai dificilă zonă a tronsonului de autostradă Salerno - Reggio Calabria.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda