Rovana Plumb: Demnitatea este ceea ce ne rămâne; întotdeauna voi rămâne membră a PSD

Rovana Plumb: Demnitatea este ceea ce ne rămâne; întotdeauna voi rămâne membră a PSD

Ministrul demisionar al fondurilor europene, Rovana Plumb, a subliniat că va rămâne întotdeauna membră a PSD, fiind important pentru români ca programul de guvernare al partidului să fie dus până la capăt.

"Am spus clar că am luat o decizie, nu la cald, am cumpănit (n.r. — demisia din funcție) și, pentru că sunt un om bun de partid și pentru că acest partid a câștigat încrederea a milioane de oameni prin programul pe care noi l-am prezentat, acest program trebuie în continuare să fie pus în aplicare. Nu am renunțat la demisie, demisia este un act unilateral și nu mă joc și sunt fermă în momentul în care iau o decizie. Am spus-o la începutul ședinței CExN, mi-am menținut-o. Vreau pe această cale să le mulțumesc tuturor colegilor și care au fost astăzi aici și celor de acasă care mi-au transmis mesaje și vreau să-i rog pe toți cei care sunt de bună-credință și își iubesc această țară să înțeleagă gestul nostru. Demnitatea este ceea ce ne rămâne", a declarat Rovana Plumb joi seara la finalul ședinței CExN al PSD.

Întrebată dacă premierul Tudose a greșit atunci când i-a cerut demisia, Rovana Plumb a spus: "Eu niciodată de când sunt în PSD nu am discutat despre problemele partidului, pentru că în orice organizație există probleme. Întotdeauna am vorbit în partid, în forurile statutare. Nu m-am exprimat public, nu am acuzat pe nimeni. Sigur că de aceea nu mi-am exprimat punctul de vedere decât în cadrul CEX".

Aceasta a reafirmat că nu a fost chemată la nicio audiere. "Eu am fost înștiințată de DNA că sunt în dosarul Belina prin intermediul dvs. Eram în negocieri cu Comisia Europeană, toți reprezentanții CE erau în sala de ședință a Ministerului Fondurilor Europene și discutam despre cum putem să dezvoltăm infrastructura socială și infrastructura rutieră în urbanul mic și mediu pentru care am aprobat în urma negocierilor o realocare de 200 de milioane de euro. Așa am aflat despre ceea ce s-a întâmplat. În continuare nu sunt vinovată, dar nici nu doresc să se folosească o serie întreagă de pretexte în bătăliile politice. (...) Sunt o fire luptătoare. Ceea ce s-a schimbat sunt mai mulți factori la care nu aș vrea să fac referire în momentul de față, dar vreau să vă asigur că nu există o motivație decât politică, pentru că nu vreau și nu mi-am dorit niciodată să punem sub semnul întrebării guvernarea. (...) Nu am vorbit de presiune politică, am spus că sunt un om de partid și am spus că întotdeauna voi respecta ceea ce românii ne-au încredințat prin votul lor", a spus deputata PSD.

Întrebată dacă este supărată pe premier, Rovana Plumb a arătat că "în politică nu există supărări". "În politică trebuie să-ți vezi de drumul tău. Întotdeauna voi rămâne membră a PSD și mă mândresc cu asta", a conchis ea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara că ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și-au menținut în cadrul CExN al partidului decizia de a demisiona.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia