Rusia: 2.500 de foci caspice au fost găsite moarte la malul Mării Caspice VIDEO

Rusia: 2.500 de foci caspice au fost găsite moarte la malul Mării Caspice VIDEO

Aproximativ 2.500 de foci moarte au eşuat la malul Mării Caspice, în republica autonomă Daghestan din Federaţia Rusă, potrivit dpa.

Au fost descoperite până la 2.500 de cadavre de foci în mai multe locuri şi în apropiere de Makhachkala, capitala de coastă a Daghestanului din Caucazul de Nord, conform declarațiilor făcute duminică de autorităţile ruse, potrivit sursei amintite, citate de Agerpres.

Cu o zi înainte se afirma că ar fi aproximativ 700 de foci moarte, iar autorităţile au publicat înregistrări video şi fotografii.

Foci moarte FOTO Profimedia

Este cea mai mare mortalitate în masă a focilor caspice din ultimii ani

Cauza morţii acestor animale protejate a fost iniţial neclară. Investigaţiile erau în curs de desfăşurare, autorităţile estimând că numărul cadavrelor ar putea creşte.

„Aceasta este cea mai mare mortalitate în masă a focilor caspice din ultimii zece ani. Motivele vor fi stabilite în urma efectuării testelor de laborator al materialului patologic al animalelor moarte", au declarat autorităţile, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

Specie pe cale de dispariţie

Foca caspică este o specie pe cale de dispariţie şi se află sub protecţie specială. Populaţia sa a scăzut cu aproximativ 90% în ultimii 100 de ani, potrivit activiştilor pentru drepturile animalelor.Poluarea este în creştere în Marea Caspică, de unde se extrage petrol

Experţii consideră că animalele mor din cauza scurgerilor de petrol, a braconajului şi a pescuitului excesiv.

Amintim că, în decembrie 2020, peste 270 de foci dintr-o specie ameninţată cu dispariţia au fost descoperite moarte pe mai multe plaje de la Marea Caspică , teritoriul republicii Daghestan, componentă a Federaţiei Ruse, au indicat vineri autorităţile locale, potrivit AFP.

Cu puțin două luni înainte, mii de pui de focă au murit pe o coastă a Namibiei, în Peninsula Pelican Point , o destinaţie turistică cunoscută pentru coloniile de foci şi şcoală de delfini, potrivit organizaţiei Ocean Conservation Namibia (OCN).

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul