Rusia a cheluit peste jumătate de miliard de dolari pe atacul masiv asupra Ucrainei din 2 ianuarie

Rusia a cheluit peste jumătate de miliard de dolari pe atacul masiv asupra Ucrainei din 2 ianuarie

Atacul masiv cu rachete asupra Ucrainei de marți, 2 ianuarie, a costat Rusia aproximativ 620 de milioane de dolari, potrivit calculelor revistei Forbes, bazate pe date ale Forțelor Aeriene ucrainene.

Potrivit datelor preliminare, în noaptea și în dimineața zilei de 2 ianuarie, trupele rusești au folosit în total 99 de rachete de diferite tipuri și drone de atac împotriva Ucrainei:

-în primul val, inamicul a atacat cu drone Shahed-136/131 - toate cele 35 de drone au fost distruse;

-în cursul dimineții, inamicul a folosit aviația strategică - bombardiere Tu-95MS, care au lansat cel puțin 70 de rachete de croazieră X-101/X-555/X-55;

-inamicul a lansat, de asemenea, zece rachete aerobalistice X-47M2 "Kinjal" de pe avioane de vânătoare MiG-31K;

- trei rachete de croazieră Kalibr;

-12 rachete Iskander-M/S-300/S-400;

-4 rachete antiradar X-31P.

Comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, a declarat că apărătorii ucraineni au distrus 10 din 10 rachete aerobalistice X-47M2 Kinjhal, 59 din 70 de rachete de croazieră X-101/X-555/X-55 și trei din trei rachete de croazieră Kalibr.

"Având în vedere că distribuția exactă a rachetelor în funcție de tip rămâne necunoscută, Forbes estimează valoarea lor la aproximativ 620 de milioane de dolari", scrie publicația.

Pentru calcul au fost folosite următoarele estimări: costul rachetei X-101 este de 13 milioane de dolari, cel al rachetei Kalibr este de 6,5 milioane de dolari, cel al rachetei Iskander este de 3 milioane de dolari, cel al rachetei Oniks este de 1,25 milioane de dolari, cel al rachetei X-22 este de 1 milion de dolari, cel al rachetei Tocika-U este de 0,3 milioane de dolari, cel al rachetei X-55 este de 2 milioane de dolari, cel al rachetei X-555 este de 4 milioane de dolari, cel al rachetei X-47 Kinjal este de 15 milioane de dolari, iar cel al rachetei Shahed-136 este de 50.000 de dolari.

Potrivit Ukrenergo , ca urmare a atacului din 2 ianuarie, peste 250.000 de consumatori ucraineni au rămas fără curent din cauza bombardamentelor.

O conductă de gaz și o conductă de apă au fost avariate în districtul Podilski din Kiev . Internetul a fost și el întrerupt în Kiev după un atac cu rachetă . De asemenea, nu a existat tensiune pe o parte a rutelor de transport electric .

La prânz , alimentarea cu apă a fost restabilită în toate sectoarele Kievului , „Ukrenergo” a reluat funcționarea echipamentelor principale de rețea din regiunea Kiev, iar angajații din domeniul energiei din Kiev au rebranșat o parte din locuitorii a 4 sectoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat