Rusia a instalat sisteme antiaeriene pe Insulele Kurile: Reacția Japoniei

Rusia a instalat sisteme antiaeriene pe Insulele Kurile: Reacția Japoniei

Ministerul rus al Apărării a anunțat luni că a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una dintre insulele Arhipelagului Kurile, situat între Japonia şi Peninsula Kamceatka, relatează Reuters, potrivit Agerpres .

Insulele Kurile FOTO TASS

Potrivit Ministerului rus al Apărării, sistemele antiaeriene instalate recent pe una din insulele Kurile sunt de tip Bastion, dotate cu rachete cu o rază de acțiune de până la 500 kilometri.

„Militarii din Flota Pacificului vor monitoriza nonstop zona adiacentă”, se arată într-un comunicat.

În afară de sisteme de tip Bastion, Ministerul rus al Apărării ar fi instalat o tabără militară cu toate facilităţile necesare pentru a funcţiona pe tot parcursul anului.

Desfăşurarea are loc la un an după ce Rusia a instalat de asemenea sistemele Bastion pe insula Matua, din zona centrală a Kurilelor, se mai menţionează în comunicat.

Şeful secretariatului Guvernului Japoniei, Hirokazu Matsuno, a afirmat într-o conferinţă de presă susținută marți că Tokyo va monitoriza îndeaproape activitatea militară a Rusiei în zonă, notând că aceasta s-a intensificat în Extremul Orient în paralel cu invazia din Ucraina.

Disputa teritorială asupra insulelor Kurile, despre care Rusia susține că îi aparţin şi pe care Japonia le numeşte „Teritoriile nordice”, împiedică Tokyo şi Moscova să ajungă la un tratat de pace care să pună capăt oficial ostilităţilor celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...