Rusia. Camerele de recunoaștere facială, folosite pentru depistarea tinerilor care fug de înrolare

Rusia. Camerele de recunoaștere facială, folosite pentru depistarea tinerilor care fug de înrolare

Autoritățile de la Moscova recurg deja la camerele de recunaoștere facială pentru a da de urma tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani care fug de recrutare, relatează The Jerusalem Post.

FOTO Profimedia

Implementarea acestei măsuri care riscă să îngreuneze viața a mii de tineri a fost confimată de șeful biroului de recrutare din Moscova într-un interviu acordat marți pentru agenția de stat TASS.

Această informație survine la doar câteva zile după ce Vladimir Putin a semnat o lege care facilitează mobilizarea rușilor în armată.

Potrivit noii legi, un rezervist poate fi acum mobilizat printr-un simplu e-mail sau dacă ordinul este predat unui terţ. Până în prezent, convocările trebuiau predate personal celui vizat.

Poliţia își poate permite să-i prindă pe cei refractari față de convocări în armată, în timp ce refuzul riscă să fie pedepsit cu o condamnare la închisoare.

În plus, administraţia financiară, universităţile şi alte organisme publice sunt obligate să furnizeze informaţiile personale aparținând mobilizaţilor.

În afară de închisoare, cei care refuză să se înroleze nu vor avea permisiunea să se angajeze, nici măcar în sectorul privat, și nici să-și deschidă o afacere. De asemenea, nu vor primi împrumuturi, nu își vor înmatricula mașini și nu își vor putea cumpăra locuințe.

Aceste măsuri îi privesc și pe ruşii care au fugit din ţară din cauza temerilor de a fi mobilizați la război şi lucrează de la distanţă.

Autoritățile ruse susțin că au mobilizat circa 300.000 de bărbați în baza unui decret semnat de Putin la sfârșitul lui septembrie 2022. Dar această mobilizare haotică a generat proteste și fuga a numeroși ruși în străinătate.

Kremlinul este suspectat acum că intenționează să ordone un nou val de mobilizare, mai amplu decât cel din toamna anului trecut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”