Rusia: Centrele de mobilizare militară din Moscova se închid de luni

Rusia: Centrele de mobilizare militară din Moscova se închid de luni

Centrele de mobilizare militară din capitala Rusiei, deschise de aproape o lună, vor fi închise începând de luni, a anunţat primarul Serghei Sobianin, care a apreciat că Moscova şi-a îndeplinit cota de recruţi pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina, relatează France Presse.

„Centrele de încorporare pentru persoanele mobilizate se închid la 17 octombrie 2022, la ora locală 14:00 (11:00 GMT)”, a indicat Sobianin într-un comunicat, fără să precizeze numărul moscoviţilor mobilizaţi în decurs de aproape o lună.

„Obiectivele mobilizării parţiale, stabilite în baza decretului prezidenţial şi misiunii Ministerului Apărării, au fost pe deplin îndeplinite”, ceea ce permite încheierea procesului de înrolare la Moscova.

„Sperăm şi ne rugăm să vă întoarceţi vii şi nevătămaţi”, a adăugat Sobianin.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că nu prevede un nou val de mobilizare a ruşilor în armată, recunoscând că actuala mobilizare înregistrează rateuri de aproape o lună.

Potrivit lui, 222.000 de bărbaţi din cei 300.000 de prevăzuţi iniţial au fost recrutaţi, dintre care 16.000 se află deja în „unităţi implicate în luptă”.

Liderul rus afirmase într-o conferinţă de presă că se aşteaptă ca mobilizarea să se finalizeze „în aproximativ două săptămâni”, în timp ce anunţul său din 21 septembrie a suscitat puternice îngrijorări şi exodul a zeci de mii ruşi din ţară pentru a evita înrolarea.

Manifestaţii ale opoziţiei împotriva mobilizării parţiale au avut loc în unele regiuni defavorizate în primele zile ale mobilizării.

Numeroase cazuri de mobilizare din eroare a unor bărbaţi incapabili să lupte - studenţi, persoane mai în vârstă sau bolnave - au fost semnalate pe reţelele de socializare.

Kremlinul a condamnat în repetate rânduri aceste 'erori', promiţând să le corecteze.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…