Rusia diminuează deliberat numărul pierderilor sale în Ucraina, susține ministerul britanic al Apărării

Rusia diminuează deliberat numărul pierderilor sale în Ucraina, susține ministerul britanic al Apărării

Rusia diminuează în mod deliberat numărul pierderilor sale în războiul împotriva Ucrainei, afirmă sâmbătă Ministerul britanic al Apărării într-un buletin informativ cu privire la situaţia de pe frontul din Ucraina, în baza datelor furnizate de serviciile sale de informaţii, potrivit DPA şi Ukrinform.

Rusia a raportat moartea a 89 de soldaţi. Foto: Arhivă

Declaraţiile publice ale Rusiei sunt pline de dezinformare, aşa cum a fost şi numărul soldaţilor ucişi în urma loviturii forţelor de apărare ucrainene asupra unei pensiuni din Makeevka, în regiunea Doneţk, în noaptea Anului Nou, scrie Agerpres.

Rusia a raportat moartea a 89 de soldaţi. Potrivit serviciilor de informaţii britanice, este foarte probabil să fi existat mai mult de 300 de victime. „După estimările noastre, cei mai mulţi dintre soldaţi au fost cel mai probabil ucişi sau daţi dispăruţi, mai degrabă decât răniţi", se arată în raport.

Acest exemplu ilustrează „omniprezenţa dezinformării în anunţurile publice ruseşti", subliniază Londra în buletinul citat.

Inexactităţile ruseşti cu privire la numărul pierderilor sunt rezultatul unor minciuni deliberate aprobate de oficiali de rang înalt şi rapoarte false ale unor subordonaţi care vor să-şi minimalizeze propriile lipsuri din teama de a nu fi concediaţi.

Rareori Rusia a raportat vreun număr de pierderi. În cazul respectiv de Revelion, autorităţile ruse este posibil să fi fost forţate să furnizeze o cifră concretă a pierderilor în urma valului de critici din partea bloggerilor militari la adresa comandanţilor ruşi.

Ministerul britanic al Apărării publică zilnic informaţii despre cursul războiului în Ucraina de la începutul atacului Rusiei cu 11 luni în urmă. La rândul său, Moscova acuză Londra de o campanie de dezinformare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!