Rusia etalează un vehicul de luptă Bradley capturat, „complet operațional” FOTO VIDEO

Rusia etalează un vehicul de luptă Bradley capturat, „complet operațional” FOTO VIDEO

Rusia a afirmat că forțele sale au capturat un vehicul de luptă al infanteriei (IFV) Bradley, fabricat în Ucraina, și se pare că se pregătește să defileze cu el în Rusia.

Vehicul de luptă al infanteriei (IFV) Bradley, fabricat în Ucraina FOTO: X

Ambasada Rusiei în Africa de Sud a declarat pe X, fostul Twitter, că armata rusă a capturat vehiculul "complet operațional" la 26 februarie, scrie news.yahoo.com.

Alte fotografii partajate pe platformă susțin că arată vehiculul sosind la Moscova cu un tren, deși nu este clar când sau unde au fost făcute imaginile.

Site-ul de știri militare Defence Blog a sugerat că IFV-ul prezintă semne de testare a blindajului, afirmând că imaginile arată probabil rezultatele loviturilor unui tun automat 2A42 de 30 mm cu gloanțe perforante pentru blindaj.

Raportul a adăugat că plăcile de blindaj, cunoscute sub numele de Bradley Reactive Armor Tiles, par să fi fost, de asemenea, îndepărtate de pe părțile laterale ale vehiculului, probabil pentru a fi analizate.

De asemenea, Rusia a declarat în decembrie că a capturat un IFV Bradley, potrivit Reuters.

Imagini difuzate de televiziunea rusă au susținut că arată vehiculul după ce a fost capturat pe linia frontului din Luhansk, în estul Ucrainei, se arată în raport.

Potrivit datelor site-ului de informații militare cu sursă deschisă Oryx, 69 de vehicule de luptă Bradley au fost distruse, avariate, abandonate sau capturate în conflict până în prezent - mai mult de o treime din cele 186 care au fost livrate Ucrainei de către SUA.

Tunul de 25 mm și manevrabilitatea înfricoșătoare a IFV-ului înseamnă că mulți soldați ruși se tem să se confrunte cu el, a declarat un comandant ucrainean pentru Newsweek, iar un videoclip care arată unul dintre IFV-uri copleșind un tanc rusesc T-90M nu ar fi făcut mare lucru pentru a calma aceste temeri.

Un impuls pentru propaganda rusă

Acesta nu este primul vehicul militar donat de Occident pe care Rusia îl etalează în mod deschis ca trofeu, deoarece valoarea propagandistică a defilării unor astfel de vehicule este ridicată.

Într-un videoclip care a circulat pe rețelele de socializare săptămâna trecută, soldații ruși păreau să efectueze teste pe teren pe un Humvee capturat, fabricat în SUA.

Soldații ruși păreau să fie impresionați de rezistența sticlei antiglonț.

"La naiba, nu se poate. Îl împușcăm cu gloanțe", poate fi auzit unul dintre soldați strigând.

"Am găsit un glonț în sticlă, a căzut", răspunde un altul.

Însă ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat anul trecut că războiul din Ucraina a "demontat multe mituri despre superioritatea standardelor militare occidentale" și a precizat că Rusia a obținut date despre sistemele militare occidentale pe tot parcursul conflictului.

"Avem date despre distrugerea tancurilor germane, a vehiculelor blindate americane, a rachetelor britanice și a altor sisteme de armament", a spus el, potrivit Reuters.

"Suntem pregătiți să împărtășim evaluările noastre cu partenerii noștri", a adăugat el.

Săptămâna trecută, Rusia a afirmat, de asemenea, că a doborât un tanc M1 Abrams în apropiere de Avdiivka, o premieră pentru acest blindat de producție americană aflat în serviciul ucrainenilor.

Abrams M1 Abrams fabricat în SUA era considerat de experți și oficiali ca fiind cel mai puternic și mai durabil tanc pe care Ucraina l-a primit de la Occident.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”