Rusia expulzează o corespondentă a postului BBC

Rusia expulzează o corespondentă a postului BBC

Autorităţile ruse i-au cerut vineri unei corespondente a postului britanic BBC în Rusia, Sarah Rainsford, să părăsească această ţară până la sfârşitul lunii, măsură luată ca represalii faţă de ceea ce Moscova consideră a fi discriminarea jurnaliştilor ruşi care lucrează în Marea Britanie, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit postului rus Rossiya-24, autorităţile ruse au decis să nu-i reînnoiască jurnalistei britanice acreditarea care expiră luna aceasta, când de asemenea lui Sarah Rainsford îi expiră şi viza în Rusia.

''Sarah Rainsford pleacă acasă. Conform experţilor noştri, acestei corespondente a biroului BBC de la Moscova nu i se va prelungi viza, pentru că Marea Britanie, în sfera mediatică, a încălcat toate liniile noastre roşii. Expulzarea lui Sarah Rainsford este răspunsul nostru simetric'', a relatat Rossiya-24.

Postul BBC nu a dorit deocamdată să comenteze acest anunţ. Expulzarea jurnalistei a fost confirmată evaziv şi de purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. ''Reprezentanţi ai BBC au fost recent la Ministerul de Externe, li s-a explicat tot, aşadar ei pot povesti tot'', a declarat Zaharova, care a vorbit şi despre ''umilinţe'' cu vizele la care au fost supuşi corespondenţi ruşi în Marea Britanie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”