Rusia îl convoacă pe ambasadorul polonez la Moscova după expulzarea a trei diplomaţi ruşi

Rusia îl convoacă pe ambasadorul polonez la Moscova după expulzarea a trei diplomaţi ruşi

Rusia l-a convocat vineri pe ambasadorul polonez la Moscova, Krzysztof Krajewski, ca urmare a deciziei de săptămâna trecută a Varşoviei de a expulza trei diplomaţi ruşi, transmite EFE.

Şeful legaţiei poloneze nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul MAE rus, potrivit agenţiei RIA.

Diplomaţia rusă a informat încă de vinerea trecută într-un comunicat că urma să expulzeze cinci diplomaţi polonezi din Rusia.

Guvernul polonez a anunţat joia trecută expulzarea a trei diplomaţi ruşi, pe care i-a declarat "personae non gratae" şi şi-a exprimat solidaritatea cu sancţiunile impuse de SUA împotriva Rusiei.

Washington a transmis tot în acea zi că a sancţionat Rusia pentru presupusa implicare în alegerile prezidenţiale din 2020 şi pentru prezumtivul său rol în atacul cibernetic de proporţii asupra platformei Orion a companiei SolarWinds, şi că a impus alte penalităţi ca urmare a acţiunilor ruse în Ucraina şi Afganistan.

Între alte măsuri, administraţia preşedintelui democrat Joe Biden a decis să expulzeze din SUA zece membri ai misiunii diplomatice ruse din Washington, printre care s-au numărat şi reprezentanţi ai serviciilor de informaţii.

În replică, Rusia a expulzat acelaşi număr de diplomaţi, a impus sancţiuni pentru un presupus amestec al SUA în chestiuni interne şi a întocmit o listă neagră cu înalţi funcţionari americani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

3 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…

4 Așa o fi?

5 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?