Rusia: O rudă a preşedintelui Vladimir Putin îşi face propriul partid politic (Kommersant)

Rusia: O rudă a preşedintelui Vladimir Putin îşi face propriul partid politic (Kommersant)

Un nepot al preşedintelui rus Vladimir Putin şi-a anunţat intenţia de a-şi înfiinţa propriul partid politic, în ideea de a participa la alegerile parlamentare de anul viitor, a informat vineri cotidianul rus Kommersant, citat de agenţia de presă Reuters.

Roman Putin, fiul vărului lui Vladimir Putin, Igor, a declarat într-un interviu pentru Kommersant că noul partid va fi creat pe baza mişcării sale "Oameni ai faptei" ('Liudi dela') înfiinţată în februarie şi se va poziţiona ca un proiect conservator de dreapta, destinat să susţină întreprinderile mici şi antreprenorii.

Noua sa formaţiunea va sprijini partidul de guvernământ Rusia Unită pro-Putin în anumite zone ale ţării unde acesta nu dispune de mandate, a spus el.

Partidul său intenţionează să se concentreze pe "reducerea sarcinii fiscale asupra întreprinzătorilor mici şi mijlocii, lupta împotriva monopolurilor şi a lanţurilor de vânzare cu amănuntul, diminuarea impozitelor, credite mai ieftine", conform Kommersant.

La fel ca preşedintele rus Vladimir Putin, Roman Putin (42 de ani) este fost angajat al Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB).

Baza de date a companiilor ruse Spark relevă că el este directorul unei firme numite Putin Consulting Ltd.

Roman Putin a spus că nu a discutat despre planurile sale politice cu preşedintele ţării, dar nu anticipează să aibă probleme în acest sens.

"Am propria mea poziţie şi intenţionez să o promovez prin proceduri politice", a declarat el pentru Kommersant.

"Chiar şi în America, sub Bush, au fost mulţi guvernatori, senatori Bush. Membri ai aceleiaşi familii pot concura unii cu alţii", a opinat nepotul preşedintelui rus.

Cu toate acestea, el spune că nu intenţionează să rivalizeze cu preşedintele Putin, care este pe cale de a schimba Constituţia pentru a i se permite să se prezinte pentru un alt mandat prezidenţial la încheierea actualului - de şase ani - în 2024.

"Ţara noastră are nevoie de un lider puternic, mai ales în situaţia unei crize mondiale", a declarat Roman Putin. "Nu există nicio alternativă la Vladimir Putin", consideră el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...