Rusia: Opt luni de închisoare pentru un participant la manifestațiile anticorupție din martie

Rusia: Opt luni de închisoare pentru un participant la manifestațiile anticorupție din martie

Un manifestant care a participat la o demonstrație anticorupție de o amploare fără precedent, în martie, la Moscova, a fost condamnat joi la opt luni de închisoare și încarcerat, au anunțat agențiile ruse de presă citate de AFP.

Yuri Kuliya a fost arestat la manifestația din 26 martie, care a reunit mii de persoane, în cadrul unei vaste mobilizări organizate în toată țara contra corupției elitei ruse, la chemarea opozantului Alexei Navalnâi.

Potrivit agențiilor ruse, Yuri Kuliya a fost acuzat că a amenințat viața reprezentanților forțelor de ordine și a fost condamnat după ce și-ar fi recunoscut vinovăția.

Este prima sentință pronunțată față de manifestanți care riscă importante pedepse cu închisoarea pentru a fi atacat poliția în timpul demonstrațiilor anticorupție.

La Moscova, peste o mie de oameni, printre care Navalnâi, au fost reținuți la manifestația din martie, interzisă de autorități. iar mulți au executat două săptămâni de detenție administrativă.

Aceste manifestații au avut loc după publicarea de către Navalnâi a unui raport ce-l acuza pe premierul rus, Dmitri Medvedev, că s-ar afla în fruntea unui imperiu imobiliar finanțat de oligarhi.

Alexei Navalnâi a fost găsit vinovat de organizarea unei manifestații neautorizate și de nesupunere în fața polițiștilor în timpul arestării sale. El a fost condamnat la plata unei amenzi și 15 zile de detenție.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante