Rusia: Polița a găsit și neutralizat un dispozitiv exploziv într-un apartament din Sankt-Petersburg

Rusia: Polița a găsit și neutralizat un dispozitiv exploziv într-un apartament din Sankt-Petersburg

Poliția rusă a descoperit un dispozitiv exploziv într-un apartament dintr-o clădire de locuințe în estul orașului Sankt-Petersburg, în cursul unui raid întreprins joi dimineață, la trei zile după atentatul cu bombă care a ucis 14 persoane, transmite BBC News.

'Un dispozitiv exploziv găsit în apartament a fost neutralizat. Mai mulți suspecți au fost arestați. Nu au opus rezistență și nu există nicio amenințare pentru localnici', a declarat Konstantin Serov, șeful administrației locale.

Conform unor surse din domeniul securității, citate de Reuters, dispozitivul era similar bombei neexplodate depistate într-o stație de metrou luni, în ziua atentatului.

'Explozivii erau într-o cantitate similară cu cea folosită la (stația de metrou) Vosstania', a indicat o sursă pentru Reuters.

Potrivit unor surse citate de Interfax, anchetatorii examinează posibile legături între cei trei bărbați arestați și presupusul atentator. Martori au afirmat că cei trei suspecți sunt originari din Asia Centrală.

Comitetul de Anchetă (SK) nu a făcut nicio referire la arestări, informând însă joi că a stabilit că 'mai mulți cetățeni din republici din Asia Centrală erau în contact cu (Akbarjon) Djalilov', presupusul autor al atentatului sinucigaș, identificat de autorități după ADN și ulterior de părinții săi.

Opt persoane originare din Asia Centrală au fost arestate miercuri la Sankt-Petersburg în cadrul anchetei privind atentatul de luni de la metrou. Potrivit comitetului de anchetă, cei opt au fost reținuți sub suspiciunea că recrutau pentru grupări militante islamiste precum Statul Islamic și Jabhat al-Nusra din 2015, și pentru 'comiterea de infracțiuni de natură teroristă'.

Explozia de luni a avut loc într-o garnitură de metrou care circula între stațiile Sennaia Ploșciadi și Tehnologiceski Institut din centrul orașului Sankt-Petersburg, al doilea ca mărime din Rusia.

Potrivit celui mai recent bilanț, atacul a provocat decesul a 14 persoane și rănirea a aproape 50.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu